''ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА'' У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ ''МИОНИЦА''

Средња школа ''Мионица'' је организовала традиционални ''Дан отворених врата'' за све ученике осмог разреда ОШ ''Милан Ракић'' Мионица и ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић. Будући средњошколци су имали прилику да обиђу кабинете рачуноводства, информатике, услуживања и куварства и присуствују презентацији у амфитеатру Школе, током које су директорка Катарина Чарапић и чланови стручног тима за промоцију представили све погодности које нуди овдашња установа средњошколског образовања.

otvorena vrata ss1 3

Према речима директорке Катарине Чарапић, једна од главних новина је да ће се Средња школа ''Мионица'' од наредне школске године у потпуности окренути образовним профилима из области туризма и угоститељства.

Стратегију уписа смо ускладили са стратегијом привредног развоја Општине, који је у великој мери базиран управо на развоју туризма. Имајући то у виду, с правом се може очекивати да ће велики број наших ученика убрзо по завршетку школовања добити запослење у својој струци. Такође, Школа прати новоусвојене стандарде у средњошколском образовању, тако да ће се ученици на трогодишњим смеровима кувар и конобар образовати по дуалном моделу који подразумева да је за све ученике обезбеђено место за обављање практичне наставе-истакла је директорка Средње школе ''Мионица'', нагласивши да је то обезбеђено захваљујући доброј сарадњи са овдашњим привредним субјектима из области туризма и угоститељства, посебно апострофирајући да су Хотел ''Нарцис'' на Дивчибарама и Хотел ''Врујци'' потписујући Изјаву о намери послодавца навели да ће након завршетка средњошколског образовања обезбедити запослење за 10, односно 6 мионичких ученика.

Наредне школске године ставићемо акценат на квалитет извођења практичне наставе и у том смислу нам је локална самоуправа изашла у сусрет давањем Средњој школи на коришћење ресторана на фудбалском Стадиону крај Рибнице. Такође, туристички техничари су све време укључени у активности Туристичке организације ''Мионица''. Имамо и одличну сарадњу са Центром за образовање и развој ''Мионица'', тако да ће све обуке и друге активности за неше ученике бити бесплатне-нагласила је између осталог Катарина Чарапић.

otvorena vrata ss1 11

Мионичка Средња школа ће у новој школској години моћи да упише 60 ученика првог разреда, а будућим средњошколцима су понуђена три образовна профила у областима туризма и угоститељства. Места има за 30 ђака на смеру туристички техничар у четворогодишњем трајању, као и за по 15 ученика на смеровима кувар и конобар у трогодишњем трајању. Школа располаже са два савремено опремљена рачунарска кабинета и кабинетима са најновијом опремом за куварство и угоститељство.Ученици ће и у новој школској години имати бројне погодности, попут бесплатног превоза за све ђаке са подручја општине Мионица и обезбеђене бесплатне исхране у оквиру практичне наставе за ученике који похађају трогодишње смерове.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту