ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ''МИОНИЦА''

Први пут од оснивања једина мионичка средњошколска установа је јуче обележила Дан школе. Средња школа ''Мионица'' је основана пре 8 година, а за Дан школе је одабран датум када је ова установа добила званичну верификацију. Свечани програм је одржан у присуству званица из јавног и политичког живота Општине, као и професора и ученика, а у поздравној речи директорка Катарина Чарапић је нагласила да будући правци развоја Средње школе морају потпуно бити усклађени са стратегијом привредног развоја општине Мионица, која је у великој мери базирана управо на развоју туризма.

На тај начин, у синергији, док школа образује кадрове из области туризма и угоститељства, Општина им ствара услове за будуће запослење, тако да с правом можемо очекивати да ће велики број наших ученика убрзо по завршетку школовања добити запослење у својој струци и у својој општини. Ове године, одлуком министра просвете, уписаћемо два одељења првог разреда, једно одељење туристичких техничара у четворогодишњем трајању и једно комбиновано одељење кувара и конобара у трогодишњем трајању, које ће се образовати по новом дуалном моделу образовања. То подразумева да ће сваки ученик имати обезбеђено место за обављање практичне наставе у овдашњим привредним туристичким и угоститељским субјектима, а Хотел ''Нарцис'' на Дивчибарама и Хотел ''Врујци'' гарантују да ће за половину најбољих обезбедити посао. Наравно, иза наших успеха и амбициозних планова стоји снажна подршка наше општине-рекла је директорка Средње школе Мионица.

Присутнима се након тога обратио први човек општине Мионица Бобан Јанковић, истакавши да је основа за развој сваке општине да људи који у њој живе и раде воле своје место, да се према њему односе као добри домаћини и да ће на тај начин допринети његовом развоју, уз услов да су квалитетни у својој струци.

Јако је битно да сви ученици који прођу кроз Средњу школу стекну најбоља знања и вештине које ће применити у раду, као и да им се обезбеди адекватно запослење и савремени услови за живот. Свакодневно радимо на развоју наше општине, довођењу инвеститора и развоју привреде, а пре свега туризма, како би остварили овај циљ.

Стварамо модерне и савремене услове у којима ће наши ученици стицати сва неопходна знања, како би сутра били тражени на тржишту рада. Овом приликом најављујем реконструкцију основне и средње школе, подизање споменика нашем познатом песнику и дипломати Милану Ракићу, као и завршетак радова на Хали спортова и отварање Националног рукометног тренинг центра. Заједно са Центром за образовање и развој који смо отворили прошле године, представљаћемо јединствено место у Србији где ће бити обједињена целокупна понуда, од спортске хале и смештајних капацитета који ће унапредити спорт и развити рекреативни туризам, па све до Центра где ће се организовани бројни програми за одрасле и децу и који ће постати основ развоја конгресног туризма.-истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић у свом обраћању и изразио уверење да ће након реализације започетих пројеката Мионица бити место у које ће људи долазити да живе и раде, а млади остајати да стварају своје породице.

Уметнички програм су обележили плесни и фолклорни наступи мионичких средњошколаца и гостију из КУД ''Извор'' из Ваљева, док су поводом Дана школе уручене похвалнице кандидатима за ђака генерације, члановима Драмског студија, као и ученицима који су постигли истакнуте резултате на републичком такмичењу из куварства, на недавно одржаној ''Повленској сремушијади'' и на такмичењима из историје, рецитовања и малог фудбала.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту