СТИГЛИ СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ ЗА ОСНОВЦЕ - КРЕЋЕ ПРОГРАМ ''СПОРТ У ШКОЛЕ''

Савез за школски спорт је крајем прошле и почетком ове седмице уступио спортске реквизите општини Мионица, односно ОШ ''Милан Ракић'' Мионица и издвојеном одељењу у Брежђу ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић , чиме је практично отпочела реализација програма ''Спорт у школе'' који ће се на подручју мионичке општине спроводити најмање у наредне четири године. Програм ће се реализовати кроз часове тренинга и рад са децом у школским фискултурним салама у Мионици и Брежђу, а спроводиће га професори физичког васпитања Горан Ђукић и Ивана Ћирић у оквиру ваннаставних активности са млађом и старијом групом основаца два пута недељно у трајању од по два школска часа.

Спортске реквизите основцима је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је ученицима пожелео да им донесу пуно забавних тренутака и буду од користи у очувању и унапређењу здравственe културe. Такође је истакао да је физичка активност од пресудног значаја за правилан психофизички развој сваког детета.

''Спорт у школе'' је пројекат намењен деци узраста од првог до четвртог разреда основне школе који финансира Министарство омладине и спорта под пуном подршком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а спроводи га Савез за школски спорт Србије.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту