ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА-ПРЕДСЕДНИК ЈАНКОВИЋ СВИМ ПРВАЧИЋИМА УРУЧИО БЕСПЛАТНЕ КОМПЛЕТЕ УЏБЕНИКА

Данас је почела нова школска година у све три мионичке образовне установе, Основним школама ''Милан Ракић'' Мионица и ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић и Средњој школи ''Мионица''. Овим поводом ђаке је посетио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је првачићима у њиховим матичним школама уручио бесплатне комплете уџбеника-дар општине Мионица.

1 septembar1

-Свим ученицима, учитељима и наставницима желим пуно успеха у новој школској години. Да вам школски дани буду лепи, праћени срећом, успесима и напретком, да се радујете новим знањима. Посебне честитке упућујем ђацима првацима са жељом да им школовање буде прожето вредним учењем, марљивим радом и искреним и правим пријатељствима -поручио је председник Општине Бобан Јанковић и додао да је полазак у школу један од најлепших догађаја за малишане и њихове родитеље који ће увек памтити, као и да су школски дани најважнији период у одрастању деце.

Према речима првог човека мионичке општине, који је истог дана обишао и Средњу школу Мионица и присуствовао позоришном програму организованом у Културном центру у част предшколаца и првака, поред набавке уџбеника за прваке, што ће постати пракса, обезбеђивања бесплатног превоза ученика, бесплатног улаза на базене Спортског центра ''Лепеница'' за основце и наградних путовања за одликаше, локална самоуправа ће и низом других активности наставити да спроводи пројекат унапређења услова образовања.

Иначе, на подручју општине Мионица ове школске године у клупе је село 126 ђака првака. Мионичке образовне установе у новој школској години похађаће 1.154 ученика, од чега Основне школе ''Милан Ракић'' Мионица и ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић у матичним установама и издвојеним одељењима 1.020 ученика (813 у мионичкој и 207 у рајковачкој школи), док је на трогодишњим и четворогодишњим образовним профилима у Средњој школи Мионица уписано 134 ученика.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту