ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЈАПАНСКОГ ДРЖАВЉАНИНА ВАКАИ КИЈУРУА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

Стигла пећ за припремање хране

Примопредаји присуствовао државни секретар Министарства рада Србислав Цвејић

downloads1 44

Средња школа Мионица је јуче добила донацију у виду пећи за печење свих врста пецива и за припрему готових јела. Средства за куповину машине у износу од 3.800 евра донирао је јапански држављанин Вакаи Кијуру са намером да помогне мионичком крају који су 2014. године погодиле разорне поплаве.

downloads2 10Церемонији примопредаје индивидуалне донације јапанског држављанина у Средњој школи ''Мионица'' присуствовали су државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић, председник општине Мионица Бобан Јанковић са сарадницима, као и ученици, наставно особље и руководство мионичке средњошколске установе. Државни секретар је изразио жаљење што Вакаи Кијуру није био у могућности да присуствује свечаности и захвалио му на несебичној бризи и хуманости коју је показао према грађанима Србије, истичући да је његов чин показао да српско-јапанске односе одликује дугогодишње пријатељство, солидарност и сарадња. Цвејић је позвао и и друге стране држављане, али и грађане наше земље, као и друштвено одговорне компаније да следе Кијуруов пример.

 

downloads3 9


Желим пре свега да се захвалим нашем донатору у своје лично име и у име наших средњошколаца и свих грађана општине Мионица. Ова донација господина Кијуруа је вишеструко корисна како за нашу општину, њено становништо, тако и за Средњу школу Мионица којој ће ово бити основно средство за рад. Средња школа ''Мионица'' образује пре свега профиле угоститељског смера, тако да ће наши средњошколци моћи да искористе ову донацију за стицање нових практичних знања-истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

downloads4 4

Средњу школу ''Мионица'' тренутно похађа 145 ученика трогодишњих образовних профила кувар, конобар и посластичар и четворогодишњих образовних профила туристички техничар, економски техничар и финансијски техничар, а школа је верификована и за смер трговац. За ову школску годину мионичкој средњошколској установи је од Министарства просвете одобрено да упише два одељења, комбиновано одељење кувар/конобар у трогодишњем трајању и одељење туристичких техничара у четворогодишњем трајању. На располагању је било 60 места и за разлику од претходних година сва су попуњена још у првом уписном кругу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту