РАДИОНИЦА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

Невладино и непрофитно удружење Центар за одрживи локални и регионални развој Шушеока је 30. новембра у просторијама Средње школе Мионица организовало радионицу под називом ''Унапређење локалног буџетског процеса'' намењену запосленима у мионичкој локалној самоуправи. Радионица је део пројекта ''Трошење локалних буџета'' који ово удружење реализује на подручју Колубарског округа. Пројекат се делом финансира из средстава одобрених од стране Сједињених Америчких Држава и један је од сегмената програма Центра под називом ЛОВА (ЛОкални ВАљани буџет).

sa radionice

Радионицу је водио професор на ваљевској Високој пословној школи струковних студија др Слободан Илић, уз чију помоћ су учесници решавали задатак израде предлога процеса спровођења јавне расправе о нацрту општинског буџета.

Приметно је да локалне самоуправе најчешће не спроводе процес јавне расправе о нацрту буџета општине за наредну буџетску годину, а тамо где се јавне расправе организују интересовање грађана је мало. Један од најважнијих разлога зашто се јавна расправа у пракси не спроводи је непостојање прописаног процеса њеног спровођења у интерним актима општине-рекао је у вези са избором теме др Слободан Илић и додао да су циљеви оваквих радионица које ће бити организоване и у другим општинама Колубаре, унапређење капацитета локалних службеника и повећање нивоа транспарентности рада општинских управа, јавних установа и јавних предузећа.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту