СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Поводом школске славе Светог Саве, Општина Мионица је у петак у великој сали Културног центра приредила свечану академију на којој је председник Општине Бобан Јанковић уручио пригодне награде најуспешнијим мионичким основцима на окружним и републичким смотрама знања и средњошколцима за успешну реализацију омладинских пројеката. Награде су уручене ученицима Основне школе ''Милан Ракић'' Мионица Владану Павловићу, Тодору Пуповићу, Тијани Андрић, Стефану Стевановићу, Матеји Читаковићу, Марку Грујичићу, Лазару Николићу, Алекси Марковићу, Николини Митровић, Мини Петровић Марку Коларевићу, Ђорђу Николићу, Ђорђу Тодоровићу, Тијани Читаковић и Николини Марковић, затим Драгани Пејић, Маји Лукић, Емилији Бучић, Милици Пејић, Александри Вукотић и Јани Видић из Основне школе ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић, као и ученицима Средње школе ''Мионица'' Лазару Живановићу и Маријани Милутиновић.

Свети Сава нас учи да смо сви ми део једне заједнице, једне велике породице која треба да буде сложна, јер слога кућу гради, а разум је одржава. Зато, будимо сложни, разумни, учимо и радимо на себи. Рађајмо нашу децу и обликујмо их знањем, јер су свака научена лекција, прочитана књига и изрецитована песма камен на путу ка светлости, ка најсјајнијој звезди која се зове Свети Сава - поручио је у свом обраћању на Светосавској академији председник мионичке општине Бобан Јанковић.


У уметничком програму Академије наступили су а капело састави ''Србски православни појци'' и ''Руковет'' из Београда, хор, рецитатори и солисти из ОШ ''Милан Ракић'' Мионица и овдашње Средње школе, као и малишани из мионичке Предшколске установе ''Невен''.

Наредног дана, резањем славског колача и пригодним програмом, све просветне установе на подручју Општине су у суботу обележиле школску славу Светог Саву, а у мионичкој ОШ ''Милан Ракић'' је одржана традиционална светосавска приредба коју су припремили ученици четвртог разреда.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту