ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Бројни програми

''Дечја недеља'' је манифестација која се у Србији обележава још од 1987. године сваке прве седмице октобра, а на подручју мионичке општине су поводом недеље посвећене најмлађима и овог пута организовани бројни програми.

Деца припремне и предшколске групе вртића ''Невен'' и малишани из издвојених одељења су уживала у представама ''Музички тротинет'' и ''Лав и миш'' београдског позоришта ''Арс лонга'', а организоване су и посете фабрици воде ''Миони'' у Кључу, Библиотеци ''Милован Глишић'', родној кући војводе Живојина Мишића у Струганику и ''Чаробном селу'' у Бањи Врујци. Поред тога, малишани су се надметали у брзини и спретности током ''Мале олимпијаде'', у Вртићу је приређена изложба ликовних радова насталих током ''Дечје недеље'', а овогодишња манифестација је искоришћена и за организовање креативних радионица и мини-излета у природу.

Слика: Представа ''Лав и миш'' одушевила малишане

 

У матичној мионичкој ОШ ''Милан Ракић'' и издвојеним одељењима организован је богат програм. У холу мионичке школе изложени су ликовни радови ученика на тему ''Породица''. Ученици осмог разреда из Мионице и издвојених одељења су са разредним старешинама посетили родну кућу Живојина Мишића у Струганику, шестаци Народни музеј у Ваљеву. Ђаке је угостила мионичка Библиотека ''Милован Глишић'', која је ученицима првог и петог разреда подарила бесплатну чланарину за ову школску годину.Такође, Библиотека је презентовала ''Путујући ранац'' са књигама прилагођеним ученицама нижих разреда и садржајима за родитеље, који треба да код једног ученика проведе седам дана и да тако ''путује'' са циљем да код деце развије љубав према читању. Представници Дома здравља одржали су занимљиво предавање за ученике на тему личне хигијене, а за више разреде о заштити репродуктивног здравља. Ђаци су у Културном центру имали прилику да уживају у представи ''Бранко и бубњари'', док је са Црвеним крстом Мионица организована хуманитарна акција под називом ''Трка за срећније детињство''. И ову Дечију недељу су како у матичној школи у Мионици, тако и у Доњој Топлици, Дучићу и другим издвојеним одељењима, обележиле спортске активности, квизови и радионице, попут литерарне ''Мали песници о породици'', али и свечани пријем првачића у ''Дечји савез Србије''.

Током ''Дечје недеље'' ђаци ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић и брежђанског издвојеног одељења су имали дан заједничког дружења у Брежђу, уз позоришну представу коју су припремили ученици и наставници и спортска надметања. Основцима су организоване различите креативне радионице и квиз знања, ученици нижих разреда су део времена посветили исписивању афирмативних порука о значају породице, а организована је и продајна изложба дечјих радова са које ће прикупљена средства бити употребљена за куповину лопти.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту