КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ПРИПОВЕДАЧЕМ ДУШКОМ БЛАГОЈЕВИЋЕМ У БИБЛИОТЕЦИ

Сага о Драгојл ратницима

 biblioteka13

Млади приповедач Душко Благојевић је 22. јуна у Библиотеци ''Милован Глишић'' представио романе ''Духови рата'' и ''Невидљиви град'' из своје трилогије епске фантастике о Драгојл ратницима. Књижевно вече је организовано у оквиру активности новооснованог Клуба љубитеља књиге.

 biblioteka10

Мала идеја на парчету хартије која је дуго бујала у мени је за само годину дана прерасла у трилогију о Драгојл ратницима из које су до сада објављене две књиге. Они су елитни ред ратника, насталих по завршетку рата богова који је означио прву зору људског рода. Књига покрива епоху дужу од хиљаду година у доба заборављене историје човечанства где лежи свет магије и фантастичних бића. – истакао је Благојевић одговарајући на питања в.д. директорке Библиотеке Весне Марковић и додао да је епска фантастика посебан књижевни жанр који је неоправдано на маргини, јер постоји велики број њених љубитеља који помно испрате сваки нови наслов, а стигао је и нови талас аутора који пишу сјајне књиге.

biblioteka16

Присутни су имали прилику да виде ефектне трејлере за поменуте романе од којих је ''Духови рата'' освојио другу награду ''Пегаз'' на прошлогодишњем Београдском сајму књига, као и да чују ауторово виђење питања вечите борбе добра и зла у човеку за кога је људска душа поље на којем се воде све епске битке. Одломке из Благојевићевих књига читали су Јелена Тејић, Катарина Атић, Предраг Живковић, Младен Илић и Лука Радовановић.

biblioteka21

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту