СЛИКЕ ''БОСИС АРТ КОЛЕКЦИЈЕ'' У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Изложбу отворио Пулика Јевтић

img 8782

Познати уметник Слободан Јевтић Пулика, чије уметничко и животно бављење у Француској траје безмало пет деценија, отворио је синоћ у Галерији Културног центра изложбу слика ''Босис арт колекције 1982-2018'' ваљевске компаније ''Босис''. Слободан Јевтић Пулика није желео да говори о самој изложби, пошто се међу изложеним сликама налази и његова, али је похвалио Мионицу због континуираног организовања важних културних догађаја и изразио задовољство што је овде поново срео неке драге људе, своје колеге сликаре.

img 8679
Обраћању уваженог сликара и муралисте претходила је поздравна реч председника општине Мионица Бобана Јанковића, који је том приликом нагласио да боравак Слободана Јевтића Пулике овде није случајан јер се планира сарадња на унапређењу културног и уметничког живота и промоцији Мионице. Јанковић је такође истакао да се ових дана шаље на ливење макета споменика Милану Ракићу познатог вајара Зорана Ивановића који ће красити простор испред истоимене мионичке основне школе и најавио скоро отварање музичке школе у Мишићевој вароши.

img 8804
Мионичка поставка изложбе ''Босис арт колекција 1982-2018'' садржи слике 23 уметника националне и локалне ликовне сцене, међу којима Слободана Јевтића Пулике, Радована Трнавца Миће, Миодрага И. Антонића, Baxx Владимира, Васе Доловачког и других и биће отворена до 20. марта. Изложба је приређена из богате колекције која је настала из вишедеценијске пасије према колекционарству власника и директора компаније ''Босис'' Богољуба Пантелића. Ово је друга изложба из богате колекције уметнина ''Босис арт колекције'' пред мионичком публиком, а према речима Богољуба Пантелића не и последња јер је за Мионицу емотивно везан. Изложбу је посветио свом оцу Милинку, оснивачу и директору мионичког конфекцијског предузећа ''Младост''.

img 8641
Уметнички програм је обележио наступ камерног триа ''МиСС'' из Ваљева, а у улози модератора био је новинар и уредник ваљевског Дописништва РТС-а Радован Лазаревић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту