fbpx

 

ИЗЛОЖБА ''ИСТОЧНИК'' У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Прошлог викенда је у Галерији Културног центра свечано отворена изложба ''Источник'', коју чине уља на платну са 31. сазива ликовне колоније ''Колут-Мандић''одржане крајем јануара у Бањи Јунаковић код Апатина. Према речима организатора Ликовне колоније Милоша Мандића, ''Источник'' је окупио значајна имена српског и црногорског сликарства, као и врхунске уметнике из Русије који су завршили водећу руску ликовну академију ''Илија Рјепин'' у Санкт Петерсбургу.

На овој изложби се налазе и слике Марије Аристове, Викторије Харченко и Елене Прудникове, које су награђене за најбоље слике младих аутора Русије. Још један занимљив детаљ је да је уље на платну ''Јулија'' дело Василија Братањука, јединог уметника од којег Владимир Путин у својој импресивној колекцији има две слике-нагласио је Мандић представљајући учеснике овогодишњег сазива Колоније, међу којима су и Драган Мартиновић, Миомир Мишо Вемић, Славко Крунић и други.

Међународну изложбу је отворио Милош Смиљанић, директор Центра за културу Ваљево, чија је књига ''Сувоборски змај'' промовисана исте вечери.

''Сувоборски змај'' је посвећен великој љубави војводе Живојина и Лујзе Мишић и прати њихов живот у периоду од 1881. до 1921. године. Књига обрађује и бројне историјске чињенице из тог времена, али у суштини у овој причи се одаје признање Лујзи Мишић, сјајној жени којој ће бити посвећена и моја наредна књига – рекао је Смиљанић.

Изложба ''Источник'' биће отворена до 10. априла.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...