ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПОЗОРИШНЕ ФОТОГРАФИЈЕ ДРАГАНА КРУНИЋА

 

Одржан промотивни концерт Музичке школе ''Живорад Грбић'' Ваљево

kc maj 5

Војислав Јовановић, академски фотограф и в.д. директор Модерне галерије из Ваљева, синоћ је у Галерији Културног центра отворио изложбу позоришне фотографије Ваљевца Драгана Крунића.

kc maj 3

 Позоришна фотографија је један од најтежих испита на факултету, јер између осталог фотографијом треба да забележите оно што редитељ жели да каже. Иза сваког фотоапарата стоји човек, а пред нама је озбиљан рад аутора са озбиљним приступом позоришној фотографији који је нашао праву везу између сценографије, костима и односа глумаца на сцени. Тај однос глумаца је за мене посебно упечатљив, јер публика у сали тешко може да га види. Ова изложба је историјски рукопис који ће се сигурно спомињати и за пуно година – рекао је Јовановић отварајући изложбу Драгана Крунића.

Аутор изложбе Драган Крунић је обраћајући се присутнима истакао да је Мионица ''крива'' што се након дуге паузе вратио фотографији. То се десило након разорног мионичког земљотреса октобра 1998. године, чије је последице забележио фотоапаратом.

На изложби су приказане фотографије које је Крунић бележио углавном на ваљевским представама, а занимљиво је да се на њима налазе и бројни глумци из Мионице, попут Зорана Ћосића, Стефана и Богдана Трифуновића, Николе Илића и глумаца са мионичким коренима као што је Нела Михаиловић.

Други део програма се одвијао у великој сали Културног центра, где је одржан промотивни концерт Музичке школе ''Живорад Грбић'' из Ваљева под називом ''Музиком негуј човека у себи..''. Према речима директорке Сузане Радовановић Перић, чињеница да је Мионица значајан актер у животу Школе, што због чињенице да су њени бројни ученици из мионичког краја, што због честих гостовања у овдашњим културним програмима, резултирала је идејом да се у новој школској години досања сан да се у Мионици отвори издвојено одељење Музичке школе ''Живорад Грбић'' . У сарадњи са Центром за образовање и развој и мионичким основним школама и уз подршку Општине у наредном периоду ће се реализовати бројне промотивне активности за ученике и родитеље заинтересоване за упис у основну музичку школу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту