ЗГРАДА УПРАВЕ КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА ДОБИЈА НОВО ЛИЦЕ

Фото:Радови на замени кровног покривача и постављању термоизолације

Сопственим средствима мионичког ''Водовода'' и ''Чистоће'' и уз подршку локалне самоуправе, изводе се радови на санацији општинске зграде јавне намене у центру Мионице у којој се поред управе поменута два јавна комунална предузећа налазе канцеларије овдашње испоставе Републичког фонда здравствене заштите и неколико политичких странака, као и два стана у приватном власништву.

Радови се изводе само на делу објекта у којем су смештена јавна предузећа и на којем после земљотреса из 1998. године једино није вршена реконструкција крова. Према речима в.д. директора ЈКП ''Чистоћа Мионица'' Миливоја Павловића, сав посао ће урадити запослени у ''Водоводу'' и ''Чистоћи'' уз ангажовање сопствене механизације, док ће трошкови материјала бити мањи од пола милиона динара.

  • На овом делу зграде годинама нису обављани озбиљнији

санациони захвати иако се у међувремену догодио земљотрес и неколико непогода, што је у садејству са ''зубом времена'' довело до тога да је кровна конструкција из дана у дан све више пропадала и прокишњавала угрожавајући нормалан рад -каже Павловић-Већ је извршена комплетна замена дотрајалог кровног покривача и постављање термоизолације на тавану ради повећања енергетске ефикасности, а следи монтажа хоризонталних и вертикалних олука и обнова фасаде са читаве предње стране објекта и дела задње стране који користе ''Водовода'' и ''Чистоће''. Затим ће се приступити молерско-фарбарским радовима влагом оштећених зидова и плафона и то само у ''Водоводу'', пошто су у просторијама ''Чистоће'' истоветни радови већ извршени нешто раније.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту