ЗА ЧАСНИ КРСТ ПЛИВАНО У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА-ПОБЕДНИЦИ НАТАША И БРАНИСЛАВ

Поред храбрости, учесници демонстрирали и хуманост

Поводом празника Богојављења јуче је у Селу Мионици и Врујцима организовано пливање за Часни крст. По благослову епископа Милутина, пливање за Часни крст је у организацији овдашње Црквене општине, општине Мионица и Установе за физичку културу ''Мионица'' први пут приређено на базенима Спортског центра Лепеница у Селу Мионици, док је покривитељ седмог по реду такмичења у Бањи Врујцима уз Црквену општину и локалну самоуправу био и Хотел ''Врујци''.

img 1883 thumb

 Традиционална Богојављенска манифестација у Бањи Врујцима је и овог пута одржана на отвореном олимпијском базену Хотела ''Врујци'', где је пред великим бројем посетилаца у конкуренцији 22 пливача Часни крст освојила Наташа Шиник из Ракара, ученица шестог разреда издвојеног одељења ОШ ''Милан Ракић'' у Горњој Топлици . Друго место је припало бившем победнику Милошу Јовичићу из Кадине Луке, а треће Филипу Симићу из Врујаца. За Часни крст на отвореном базену Спортског центра ''Лепеница'', који је у спомен на Христове године у време крштења на реци Јордану био удаљен 30 метара, пливало је двадесетак неустрашивих момака. Први до Часног крста је допливао Бранислав Бошковић из Мионице, испред својих суграђана Владимира Миловановића и Горана Стефановића.

img 1921 thumb

Награде намењене како победницима, тако и свим учесницима овогодишње Манифестације, уручио је заменик председника Општине Милован Лекић, техничку помоћ организаторима су пружили овдашњи Дом здравља и Полицијска станица Мионица, а пливању за Часни крст су претходиле Богојављенске литургије у храмовима Вазнесења Господњег и Свете великомученице Марине-Огњене Марије.

img 1945 thumb

Учесници овогодишњу Манифестације су поред храбрости демонстрирали и хуманост, пошто су мушки пливачи у Врујцима пропустили ученицу шестог разреда Наташу Шиник да преузме Часни крст и постане победница, док се Владимир Миловановић из Мионице одрекао своје новчане награде у корист породице Марковић из Паштрића којој је недавно у пожару изгорела кућа.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту