МИНИСТАР УДОВИЧИЋ У МИОНИЦИ-КРЕЋУ РАДОВИ НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

  thumb hala

Министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић је јуче посетио Мионицу и том приликом најавио скори почетак радова на реконструкцији и завршетку спортске хале, чија је изградња кренула пре две и по деценије.

udovicic116У наредних десетак дана расписује се јавна набавка за реконструкцију и завршетак спортске хале. Почињемо овај капитални пројекат за Мионицу и са речи прелазимо на дела. Нешто што пропада 25 година постаће најсавременија спортска хала за годину дана. Реконструцијом ове хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица и цео Колубарски округ добиће спортски цетар за све спортисте и рекреативце, али и могућност одржавања великих такмичења. Желимо да Мионица постане још један леп центар за спорт, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове и да овде окупљамо младе спортисте из целе земље и региона. Оваквим улагањима широм Србије и децентрализацијом спорта, желимо да у свим градовима и општинама у Србији створимо услове да спорт буде начин живота за све, од најмлађих до људи у трећем добу, јер предуслов здравог живота јесте физичка активност, а предуслов врхунских спортских успеха наше земље је Србија у којој се свуда живи спорт-рекао је министар Удовичић по обиласку мионичке хале спортова и поздравио напоре, истрајност и упорност председника општине Мионица Бобана Јанковића и његових сарадника који су иницирали покретање пројекта.


udovicic56За овај пројекат Министарство омладине и спорта је определило 44 милиона динара, док се остатак финасијских средстава обезбеђује из буџета локалне самоуправе.

udovicic97Ово су за мионичку општину велика средства, али инвестиција у спортску инфраструктуру је инвестиција у будућност наше деце и зато се вишеструко исплати. Уз Владу Републике Србије и Министарство омладине и спорта заједнички радимо на успостављању што бољег односа младих према физичкој култури, демонстрирању правих вредности и усмеравању деце ка тим вредностима кроз бављење спортским и рекреативним активностима. Завршетак спортске хале је од огромног стратешког значаја за општину Мионица из више разлога. Понеће епитет Националног тренинг центра за рукомет, али биће и место где ће се припремати и други врхунски спортисти из Србије и иностранства што широм отвара врата развоју туризма – нагласио је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

udovicic73

Министар Удовичић је посету Мионици искористио и да заједно са државним секретаром за спорт Предрагом Перуничићем у пратњи својих домаћина присуствује заједничком тренингу шездесетак младих мионичких спортиста из овдашњег кошаркашког, карате и одбојкашког клуба.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту