ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ, АМСС И САКСС-МИОНИЦА ДОБИЈА АУТО РЕЛИ ТАКМИЧЕЊЕ

potpis

Председник мионичке општине Бобан Јаковић, председник Ауто Мото Савеза Србије Мирко Бутулија и председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац су на свечаности на Београдском сајму јуче потписали уговор о одржавању ауто рели такмичења на територији општине Мионица. Општина Мионица ће тако бити домаћин ауто рели такмичења 7. и 8. јула ове године.

pozaНа почетку смо једног лепог и амбициозног пројекта који ће поред промоције ауто мото спорта и безбедности саобраћаја имати и друге позитивне ефекте на нашу општину. Ауто рели такмичење је велики догађај који ће допринети развоју аутомобилизма, спорта и туризма у општини Мионица. Са друге стране, безбедност саобраћаја је област на којој посебно треба да радимо, пре свега у циљу едукације младих , што нам ова сарадња са Ауто мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије у великој мери омогућава - рекао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић и додао да се ова трка организује у јеку летње сезоне, што ће допринети промоцији Мионице као туристичке дестинације.

Поред тога, председник Јанковић је изразио задовољство што је на штанду Спортског ауто и картинг савеза Србије општина Мионица на Сајму аутомобила представила своје туристичке потенцијале.

На овој свечаности која је одржана у оквиру 53. Међународног сајма аутомобила потписани су уговори о сарадњи и са представницима других општина и градова које подржавају ауто, мото и картинг спорт и истовремено дају допринос унапређењу безбедности у саобраћају. Подршку пројекту дали су и министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић, као и наши прослављени шампиони из света ауто спорта Душан Борковић и Никола Миљковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту