МИОНИЧКИ КАРАТИСТИ НА ШКОЛСКОМ ПРВЕСТВУ СРБИЈЕ И КУПУ МЛАДОСТИ

Чланови Карате клуба ''Мионица'' су протеклог викенда наступили на два веома квалитетна такмичења, на Школском првенству Србије чији је домаћин било Смедерево и на међународном турниру ''Куп младости'' у Чачку. Много успешнији наступ Мионичани су имали у недељу у Чачку где су освојили 14 медаља, по пет златних и сребрних и четири бронзане, док у суботу у Смедереву нису успели да се домогну медаља.

karatisti mionice sa trenerima jelenom tufegdzic i miroslavom vasiljevicem

На завршници Првенства Србије за ученике основних и средњих школа у Смедереву такмичило се најбољих 300 од неколико хиљада каратиста колико је наступило у квалификацијама. Међу њима се нашло и осморо чланова КК ''Мионица'', од чега пет ученика Основне школе ''Милан Ракић'' из Мионице (Никола Секулић, Хелена Павловић, Александар Николић, Оливер Остојић и Тања Станојевић) и по једна ученица Средње школе Мионица (Тијана Цмиљанић) и Ваљевске гимназије (Катарина Савић). Иако су остали без одличја, Мионичани су у веома јакој конкуренцији оставили добар утисак.
Наредног дана, такмичећи се у катама појединачно и екипно,

Мионичани су се на Међународном карате турниру ''Куп младости'' попели чак 14 пута на победничко постоље. Златне медаље у конкуренцији више од 700 каратиста из 55 клубова освојили су полетарац Никола Ранковић у класи жутог појаса, пионир Никола Секулић у класи зеленог појаса, наде Јован Белошевић у класи наранџастог и Јана Поповић у класи зеленог појаса и ката тим нада (Јана Поповић, Милица Мијаиловић, Ђурђа Ракић). До сребра су стигли пионири Никола Секулић и Марко Васић у апсолутном нивоу, наде Александар Николић у класи плавог и Ђурђа Ракић у класи наранџастог појаса, као и ката тим нада (Никола Секулић, Оливер Остојић и Александар Николић). Бронзе су припале пионирима Андрији Николићу у класи зеленог и Чеди Ракићу у класи наранџастог појаса и надама Оливеру Остојићу у класи зеленог појаса и Јани Поповић у апсолутном нивоу. Учествовале су још и пионирке Хелена Павловић и Анђелија Јевтовић.

За Мионичане нема одмора, јер их већ крајем месеца очекује пут у Сомбор који је домаћин Првенства Србије.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту