МИОНИЦА ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ "КРОЗ СРБИЈУ"

58. међународна бициклистичка трка „Кроз Србију“ кренуће 7. јуна из Мионице. У Мионици ће се бити одржано свечано отварање трке, где ће се возити пролог и прва етапа од укупно четири, која ће трајати од 7. до 10. јуна. Делегација Бициклистичког Савеза Србије, на челу са председником Бранком Бановићем посетила је Мионицу, где су са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем разговарали о плановима и организацији овогодишњег такмичења.

img 5820

Јанковић је истакао да је ово одлична прилика да се овај спорт афирмише међу мионичком децом:

Низом акција које ће трајати у наредна два месеца у вртићима и основним школама на територији наше општине промовисаћемо овај спорт кроз бројне радионице уз подршку Бициклистичког савеза Србије. Уочи саме трке биће одржане и трке најмлађих на улицама Мионице како би се млади анимирали и подстакли да се баве управо овим спортом.
Самим тим што се 58. међународна бициклистичка трка “Кроз Србију” одржава у години јубилеја, 100 година од краја Првог светског рата стаза је углавном конципирана тако да обележимо сва места одакле је кренуло ослобађање Србије.- истакао је Бранко Бановић напоменувши да је управо зато трка креће из Мионице, одакле је војвода Живојин Мишић са војском кренуо у Колубарску битку.

У најзначајнијој бицилкистичкој трци учествоваће више од 150 возача из 20 светских тимова, а каравaн ће бити смештен у Бањи Врујци. Поред Мионице, градови домаћини етапа на овогодишњој трци биће још и Пожаревац и Београд.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту