ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОБАН ЈАНКОВИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИО ДВАДЕСЕТЕ ''МИШИЋЕВЕ ДАНЕ''

• Општинска признања Тодоровићу, Добријевићу и Благојевићу
• Гардисти извели познати егзерцир
• Наступила глумица Ивана Жигон

Председник општине Мионица Бобан Јанковић синоћ је на Тргу војводе Мишића свечано отворио јубиларне двадесете ''Мишићеве дане'' у Мионици, културно-историјску манифестацију посвећену великом српском војводи Живојину Мишићу. Јанковић је отварајући мионичку манифестацију истакао да су Мишићеве врлине путоказ за нове генерације и нагласио да Министарство одбране и Војска Србије својим учешћем сваке године дају значајан допринос ''Мишићевим данима''.

Први човек Мионичке општине је овом приликом уручио традиционално општинско признање Златну плакету Војвода Живојин Мишић генерал-мајору Миломиру Тодоровићу, команданту Гарде Војске Србије за заслуге у областима војне науке и доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовања етичких норми и давања личног примера у извршавању задатака и потпуковнику Небојши Добријевићу, првом у рангу 59. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране. Овогодишњи добитник Плакете са грбом општине Мионица је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, а у његово име Плакету је из руку председника Општине примила представница Канцеларије Сандра Недељковић.


У оквиру свечаног отварања ''Мишићевих дана'' припадници Гарде Војске Србије извели су познати егзерцир, којим су изазвали неподељено одушевљење присутних. Отварање Манифестације је увеличала и Ивана Жигон, упечатљивим и емотивним програмом ''Стојте галије царске''. Због лоших временских услова одложен је наступ Уметничког ансамбла ''Станислав Бинички''

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту