"Врујачки извори"

У суботу 27. августа у 20:30 часова у Бањи Врујци је свечано отварање манифестације Сабор народног стваралаштва „Врујачни извори“. Манифестацију ће отворити председник општине Бобан Јанковић.
У оквиру свечаног отварања наступиће и хор Основне школе „Милан Ракић“ из Мионице у пратњи виолинисте Филипа Стевановића из Мионице. Поред њих наступаће и солиста на хармоници Стефан Павловић из Попадића који изводи нумере „Крњевачка лоза“ и „Косачко коло“, Сања Миленковић из Дучића која ће свирати на фрули нумере „Тамо далеко“ и „Ужичко коло“, Стефан Милић из Ракара ће на гуслама одсвирати нумеру „Отац“ и вокални солиста Ивана Живковић из Горње Топлице са нумерама „Црвен цвет“, „Заспо Јанко“ и „Душо моја, да је Србија“.
Након свечаног отварања, у 21 час следи концерт Жељка Васића.
У недељу 28. августа у 14 часова је дегустација гулаша који припремају ученици Средње школе Мионица заједно са својим професорима куварства.
Од 17 часова одржаће се Такмичење младих виолиниста узраста до 19 година. У оквиру такмичења планирани су и наступи Културно уметничког друштва „Лука Спасојевић“ из Љига и Културно уметничког друштва „Хаџи Рувин“ из Лајковца, затим гостовање песника Гвоздена Радосављевића из Гуњице. Свечено проглашење победника такмичења и затварање манифестације је резервисано за 21 час.
У току оба дана манифестације посетиоци могу видети Изложбу народне радиности и старих заната.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту