Отворен Сабор народног стваралаштва „Врујачки извори“

Синоћ је у Бањи Врујци свечано отворена Сабор народног стрваралаштва „Врујачки извори“ која ће трајати до недеље 28. августа. Ова традиционална манифестација која се одржава већ дванаесту годину за редом, под покровитељством општине Мионица, посвећена је неговању и очувању српске културне баштине, фолклора и традиције.

Отврање манифестације је започето химном Републике Србије „Боже правде“ коју је извео хор ученика основне школе „Милан Ракић“ из Мионице у пратњи виолинисте Филипа Стевановића из Мионице, након чега је наступила Сања Милановић са композицијом на фрули „Тамо далеко“. Председник општине Бобан Јанковић је свечано отворио ову манифестацију наоменувши да су сабори оваквог типа веома значајне за очување културне башитне једног народа, и да је између осталог њихов циљ да покажу деци и младима колики је значај очувања традиције и обичаја нашег народа.

На програму прве вечери наступили су још и солиста на хармоници Стефан Павловић из Попадића, Стефан Милић из Ракара је извео нумеру на гуслама и вокални солиста Ивана Живковић из Горње Топлице.

Након наступа деце из основне школе, уследио је спектакуларни концерт Жељка Васића, публика је овом приликом уживала у хитовима овог певача и композитора поп музике. Жељко Васић је између осталог извео хитове као што је „Зањиши куковима“, „Воли ме не воли ме“, „Жена као ти“, „Не верујем ја“, „Преживећу“. Након концерта је уследило фотографисање са обожаватељкама.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту