МИОНИЧКИ УГОСТИТЕЉИ НА СТУДИЈСКОМ ПУТОВАЊУ У СЛОВЕНИЈИ

mionicani u hotelu terme vivat

Група туристичких радника, пружалаца угоститељских услуга у домаћој радиности и представници Хотела ''Врујци'' и општине Мионица су од 20. до 22. априла боравили на студијском путовању у словеначкој бањи Моравске Топлице. Студијско путовање су уз подршку општине Мионица организовали Центар за образовање и развој и Туристичка организација Мионица са циљем унапређења квалитета туристичке понуде и услуга на територији мионичке општине.

Главна дестинација студијског путовања била је бања Моравске Топлице лоцирана и региону Прекомурје на североистоку Словеније, која је позната по јединственој црној термоминералној води погодној за лечење реуматских и кожних оболења. Програм путовања укључио је посету тамошњој Туристичкој организацији, обилазак читаве бање и комплекса ''Терме 3000'' који се простире на пет хектара и располаже са три хотела, апартманским насељем и бунгаловима, голф тереном и аква парком, као и ''Терме Виват'', хотелског комплекса са четири звездице који је у потпуности адаптиран за особе са инвалидитетом и први је хотел у Словенији намењен особама са оштећеним слухом.

Утиске из Словеније пренео је менаџер Хотела ''Врујци'' Предраг Делић, истакавши да су оваква путовања увек веома корисна и поручио да се из модела функционисања Моравских Топлица може много тога искористити и применити у Бањи Врујцима.

- Имали смо прилику да обиђемо смештајне капацитете у термалној бањи Моравске Топлице и два највећа хотелска комплекса у ово месту. Захваљујући љубазним и професионалним домаћинима имали упознали смо природна богатства којима бања располаже и што је посебно важно начин функционисања сарадње међу угоститељима – истакао је Делић.

У Моравским Топлицама угоститељи су посетили и имање ''Пассеро'' у селу Тешановци које поседује винарију са традицијом дугом 90 година и обавља производњу висококвалитетне чоколаде и пралина, као и винарију ''Јани Ерниша'' у селу Сухи Врх са рестораном у којем се служи домаће вино и оргинална традиционална јела. Последњег дана студијског путовања организована је посета апартманском насељу ''Панонска вас'' у селу Тешановци које чини десет колиба изграђених од еколошких материјала. Зидови колиба су од глине, кров од сламе, а намештај је ручно рађен од дрвета.

Према речима в.д. директора Центра за образовање и развој ''Мионица'' Иве Николић у наредном периоду планирано је још неколико сличних путовања у земљи и иностранству, као и семинари и радионице за угоститеље са територије мионичне општине са циљем едукације угоститеља и унапређења туристичке понуде.

- Моравске Топлице су добар пример како се расположиви ресурси правилним планирањем и управљањем могу усмерити на прави начин и преточити у квалитетну туристичку понуду која привлачи пажњу различитих категорија туриста већ деценијама уназад. Очекујем да ћемо искуство стечено током посете овом успешном туристичком месту, које је по својим карактеристикама и ресурсима слично Бањи Врујци, икористити за развој и унапређење наше угоститељске понуде - закључила је Ива Николић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту