СЕОСКА ТУРИСТИЧКА ДОМАЋИНСТВА И ОБЈЕКТИ У ДОМАЋОЈ РАДИНОСТИ У МИОНИЧКОЈ ОПШТИНИ ДОБИЛИ ТАБЛЕ О КАТЕГОРИЈИ

На подручју општине Мионица почело је постављање табли о категорији угоститељских објеката у сеоским туристичким домаћинствима и домаћој радиности

img 6314

На основу „Правилника о изгледу и начину постављања табли о категорији угоститељских објеката у сеоском туристичком домаћинству и домаћој радиности на територији општине Мионица“ који је донела Скупштина Општине Мионица, Туристичка организација је обезбедила бесплатне табле о категорији за све угоститеље који имају категорисане куће, апартмане, собе или сеоска туристичка домаћинства. Табле се постављају на видном месту испред или на објекту у коме се пружају услуге смештаја и садрже информације о категорији и називу објекта.

img 6323

Почетку постављања табли присуствовао је председник општине Мионица Бобан Јанковић који је напоменуо да је ово једна од бројних активности које су планиране као припрема за летњу сезону. Према Јанковићевим речима, поред овог, току је израда новог сајта и апликације за мобилне телефоне Туристичке организације Мионица, помоћу којих ће потенцијални туристи моћи да добију потребне информације о свим угоститељским објектима и локацијама које могу посетити.

Као и друге општине у Србији већ неко време се боримо са угоститељима који послују у сивој зони и представљају нелојалну конкуренцију станодавцима који су категорисали своје смештајне капацитете и уредно пријављују све туристе који бораве у њиховим објектима. Сем инспекцијске контроле и бројних других активности које се предузимају у циљу увођења пружалаца приватног смештаја у легалне токове један од начина борбе са некатегорисаним објектима је постављање оваквих табли и информисање туриста да једно објекти који су категорисани и имају одговарајућу ознаку испуњавају све прописане услове за њихов боравак. – рекао је Бобан Јанковић.

img 6310

Таблом о категорији која је постављена на самом објекту, у Србији су означени само објекти као што су хотели, мотели, туристичка насеља и слични објекти, док се објекти у приватном смештају означавају налепницама унутар самог објекта, што није видно за туристе. Мионица је прва општина која је донела одлуку о постављању табли о категорији за објекте у домаћој радиности и сеоским туристичким домаћинствима.

img 6334

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту