fbpx

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Директор Хотела „Врујци“ Милијан Васић је искористио прилику да обавести јавност о ситуацији у хотелу који је носилац туристичке понуде у региону западне Србије.

Пре три године, када је директор Васић дошао у Врујце, хотел је био у значајним дуговима, међу највећима су биле обавезе за плате и доприносе радника. Сада су ствари сасвим другачије, сва претходна дуговања према држави и радницима су измирена, и плате су редовне. 

Мајске поплаве 2014. године нису заобишле ни хотел, који је претрпео значајна оштећања када се канализација излила. Хотел је својим средствима извршио санацију штете, и није се пријавио за одштету,  јер није желео да додатно оптерети  ограничена средства која су одвојена из буџета за нашу општину. Тај став управе хотела се може видети и у чињеници да је по увођењу боравишне таксе претходне године хотел „Врујци“ уплатио у општински буџет  милион и шест стотина хиљада динара, док је са целе тероторије бање уплаћено мање од четири стотине хиљада динара.  „Локална самоуправа је држава, а оно што је државно се не дира, то нису намети.“ истакао је директор Васић.

Власници подржавају управу хотела у њиховим напорима да се ова установа позиционира као лидер у области туризма на целом подручју западне Србије. Сав профит одлази у развој понуде и пројекте којима се смањују трошкови пословања. Најзначајнији је пројекат којим је за загревање хотела и затвореног базена искоришћен извор природне топле воде чиме је остварена вишеструка уштеда. 

Гости хотела су углавном из региона и Београда, али постоји и значајан број гостију из Црне Горе и Русије, који су после прве посете постали стални гости, па имамо преко 150 редовних гостију који се бар пет пута годишње одседну на минимум седам дана.  Мали број гостију долази преко агенција, па се прилика за поправљање овог стања види у сајму туризма , на коме ће учествовати у оквиру штанда општине Мионица, који је првенствено намењен људима из те бранше.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту