ТУРИЗАМ

Промоцијом и развојем туризма на подручју мионичке општине бави се Туристичка организација ''Рибница'', а од природних лепота и туристичких потенцијала издвајају се Рибничка и Шалитрена пећина, обронци Равне горе и Маљена, кањон реке Рибнице,Бања Врујци, културно-историјски споменици попут родне куће Војводе Живојина Мишића у Струганику и монументалногМишићевог споменика, манастир у Рибници, цркве у Мионици, Крчмару, Вртиглаву, Планиници, Горњој Топлици и Горњем Лајковцу, као и велики потенцијали за развој ловног, риболовног и сеоског туризма.

 

Поред могућности за узгој риба и ракова, речне долине Колубаре, Рибнице, Топлице и Лепенице су изразито богате подземним термоминералним водама. Посебно се издвајају термални лековити извори у Врујцима и Лепеници, где вода достиже температуру од 27 степени целзијуса.


Хотел ВрујциНајвеће смештајне капацитете поседује приватизовани Хотел ''Врујци'', чија је делатност угоститељске услуге, пансиони, ноћења, дневни одмор, рекреација, базени и припрема спортиста. Предузеће поседује хотел са 250 лежајева, три отворена, један затворен базен, фудбалски терен, 3 тениска и друге садржаје. Врујачка вода има благотворно дејство у лечењу од реуматизма, нервне напетости и повишеног крвног притиска. У овој области изграђено је више од 3.000 викенд кућа, што Врујце чини једном од најважнијих туристичких дестинација Србије. Последњих година у Врујцима је изграђен велики број репрезентативних објеката за смештај гостију, а при крају је и изградња комплекса ''Прве нове бање'', са хотелом, базенима и садржајима за одмор и рекреацију туриста.


Термални извори у Лепеници са базенским комплексом, само два километра удаљени од општинског центра Мионице, такође пружају могућност стварања туристичког центра са развијеним смештајним капацитетима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту