Панел дискусија "Могућност развоја туризма на Дивчибарама"

Пословни факултет Ваљево је био партнер у пројекту Сајам туризма ваљевског краја, одржаном на Дивчибарама у суботу, 2. јула 2016. Организована је панел дискусија у хотелу Пепа на тему могућности развоја туризма на Дивчибарама. Бројни представници јавног и приватног сектора су препознали значај оваквих сусрета.

Панелисти су били:

    Милан Божић – председник општине Пожега,
    Александар Вујић Суботић – начелник градске управе Ваљево,
    Душко Ђорђевић – начелник општинске управе Косјерић,
    Ана Перић – општина Мионица,
    Марија Средић – власник сеоског туристичког газдинства Гостољубље,
    др Ивана Дамњановић – професор Пословног факултета Ваљево,
    др Филип Ђоковић – професор Пословног факултета Ваљево.

На дискусији је представљен пројекат „Стратегија развоја туризма општине Мионица“ који реализују општина Мионица и Пословни факултет Ваљево.

Марија Средић испед газдинства Гостољубље је истакла непостојање једиственог туристичког производа који би обухватио носиоце туристичке понуде ван саме дестинације Дивчибаре. Професор Ивана Дамњановић се осврнула на значај високог образовања у области туризма и хотелијерства и закључила да је одрживи развој кључ успеха и повећања конкурентности дестинације Дивчибаре.

Представници јавног сектора су представили резултате, планове као и одређене препреке у приступу решавања проблема развоја туризма Дивчибара. Међу представницима приватног и цивилног сектора у дискусији су се истакли власници хотела Хеба, хотела Пепа, виле Пламенац, хотела Дивчибарски замак као и одрђен број невладиних организација. Уставновљен је напредак у сарадњи између кључних носилаца развоја туризма. Циљ панел дискусије је да се она реализује и наредне године, али да се представе конкретни резултати који су допринели развоју туризма Дивчибара.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту