''МИШИЋЕВИ ДАНИ 2016'' - ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ВАЈАРА ЗОРАНА ИВАНОВИЋА

Дела познатог академског вајара Зорана Ивановића, који је између осталог аутор споменика Браниславу Нушићу и Николи Пашићу у Београду, Александру I Карађорђевићу у Нишу и деспоту Стефану Лазаревићу у Деспотовцу, од синоћ су изложена у фоајеу Основне школе ''Милан Ракић'' у Мионици у оквиру манифестације ''Мишићеви дани''.

 

Изложбу коју чине модели за споменике, портрети, интимни формати и фотографије реализованих биста и споменика доцента за област примењено вајарство на Факултету примењених уметности Зорана Ивановића отворио је председник општине Мионица Бобан Јанковић. Јанковић се том приликом захвалио званичницима Министарства одбране и Војске Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Сбије и другим гостима на присуству и истакао да подржава идеју израде бисте Милану Ракићу испред мионичке школе чији би творац био управо Зоран Ивановић.
- Срећан сам што су организатори ''Мишићевих дана'' пронашли елементе који повезују ову значајну манифестацију са мојим стваралаштвом. Великани наше историје су тематика која ме испуњава, а бавити се тиме је диван посао-рекао је у свом обраћању Зоран Ивановић.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту