УСКОРО ПРОЈЕКАТ ТОПЛИФИКАЦИЈЕ ВАРОШИ

Представници компаније Deutsche Gesellschaft fur Internacionale Zusammenarbeit – ГИЗ (Немачка организација за техничку сарадњу) данас су обишли насеље Мионица заједно са представницима општине, у циљу израде Идејног пројекта топлификације вароши Мионица.

Овај пројекат је планиран у две фазе. Прва фаза обухвата све објекте јавних установа и предузећа заједно са стамбеним јединицама које уз њих налазе. Реч је о зградама: Општинске управе, Војног одсека, Министарства унутрашњих послова, Јавног комуналног предузећа и Водовода, основне и средња школа (са могућношћу прикључивања спортске сале), Предшколске усанове „Невен“, Дома здравља, Поште, Управе за трезор, Дирекције за изградњу, поред овога планирано је и прикључивање осталих стамбених зграда у вароши Мионица. У плану је израда цевовода кроз улицу Мите Ракића, при чему би у другој фази биле прикључени приватни корисници.

У првој фази топлификације биће постављени котлови од 3 MW који би задовољили потребе наведених корисника, а након тога је планирана могућност проширења мреже за потребе приватних корисника. Котлови су најновије генерације, са системом грејања на сечку (ломљено отпадно дрво).

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту