У МИНИСТАРСТВУ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ЈУЧЕ ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

5,4 милиона за инвестиционо одржавање објекта ЈКП

Министарство рударства и енергетике Републике Србије је на конкурсу за повећање енергетске ефикасности одобрило општини Мионица средства у износу од 5,4 милиона динара за пројекат инвестиционог одржавања објекта у којем је смештено мионичко Јавно комунално предузеће. Тим поводом јуче је у просторијама Министарства одржана церемонија свечаног потписивања уговора о додели средстава. Испред мионичке локалне самоуправе уговор је потписао заменик председника Општине Милован Лекић, а овом приликом уговоре за пројекте унапређења енергетске ефикасности у укупној вредности од 125 милиона динара су потписали представници још 14 општина и градова.


Након потписивања уговора министар рударства и енергетике Александар Антић је истакао да се очекује да ће након реализације тих пројеката уштеде свих 15 локалних самоуправа бити између 20 и 30 милиона динара. Средства су обезбеђена из буџетског фонда за енергетску ефикасност, а локалне самоуправе су у обавези да пројекте финансирају са још минимално 30 одсто њихове вредности. На конкурс су се пријавиле 44 локалне самоуправе, али је озбиљном селекцијом изабрано 15 најбољих пројеката и они се највише односе на замену фасада, столарије и постављање термичке изолације.
Иначе, укупна вредност предвиђених радова на објекту у којем је смештено Јавно комунално предузеће је 7,7 милиона динара уз учешће Општине у износу од 30% вредности пројекта. Пројекат укључује термичку заштиту објекта, замену постојећих врата и прозора високо квалитетном пвц столаријом, замену радијатора новим јединицама и инсталацију вода-ваздух топлотне пумпе. Предвиђени ефекат пројекта је повећање енергетске ефикасности објекта за три енергетска разреда, што ће обезбедити да се инвестирана средства врате у општински буџет кроз смањење трошкова грејања.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту