МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО МИОНИЦУ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА РАДОВА НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић је поводом почетка извођења радова на завршетку спортске хале јуче посетио Мионицу. Минстар Удовичић у друштву председника општине Мионица Бобана Јанковића и државног секретара за спорт Предрага Перуничића овом приликом обишао спортску халу започету пре две и по деценије.

Downloads2 9


Данас почињемо овај капитални пројекат за Мионицу и са речи прелазимо на дела. Нешто што пропада 25 година постаће најсавременија спортска хала за пет месеци. Реконструцијом ове хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица и цео Колубарски округ добиће спортски центар за све спортисте и рекреативце у којем ће моћи да се организују сва велика такмичења. Желимо да Мионица постане још један леп центар за спорт, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове и да овде окупљамо младе спортисте из целе земље и региона- рекао је министар Удовичић.

 

downloads3 8Укупна вредност радова на на спортској хали је 113,7 милиона динара, од чега је Министарство омладине и спорта определило 44 милиона динара, а остатак финасијских средстава је обезбеђен из буџета општине Мионица. Укупна корисна површина хале је 2.897 квадратних метара, а максимали капацитет је око 2.800 људи. Спортски део пода биће урађен према ФИБА и ИХФ нормама за одигравање међународних утакмица.

Оваквим улагањима широм Србије и децентрализацијом спорта, желимо да у свим градовима и општинама у Србији створимо услове да спорт буде начин живота за све-закључио је министар Удовичић приликом посете Мионици.

  downloads4 3

Мионица има спортску халу која деценијама стоји незавршена, она је у ствари једна незавршена прича, пропуштена шанса за генерације које нису имале прилику да прве спортске кораке направе баш у њој. Уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта крећемо у завршенак радова на спортској хали и пројекат Националног тренинг центра за рукомет. Такође, крећу и радови на реконструкцији зграде основне школе „Милан Ракић“ у Мионици и партерном уређењу читавог простора, тако да ће наши малишани имати привилегију да ће им на располагању бити садржаји који су до сада били доступни само деци из великих градова. На овај начин ћемо створити базу где ће наша деца моћи да тренирају, да се баве широким спектром различитих спортова, а Мионица ће завршетком овог пројекта добити сасвим другачији изглед и постати место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца, истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

downloads1 43

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту