ПОРОДИЦИ ГРБИЋ ИЗГРАЂЕНА НОВА КУЋА

Трочлана породица Грбић из мионичког села Доњи Мушић, која је остала без крова над главом током мајских поплава 2014. године, добила ја нову и комплетно опремљену кућу површине 54 квадратна метра, укупне вредности 24,000 ЕУРА. Донацију је обезбедила Добротворна организација Српске Православне Цркве „Човекољубље“ уз подршку општине Мионица, чији су представници у друштву председника општине Мионица Бобана Јанковића посетили породицу Станице Грбић.

img 75401

Поплава нам је однела све када је вода улила у кућу и помоћне објекта. Прво смо добили новчану помоћ од Републике Србије и Црвеног крста. А уз посредство општине Мионица дошли су људи из Фондације и започели су изградњу нове кућe. Сами никада не бисмо могли да изградимо један овакав објекат, и сада имамо све услове за живот. – изјавила је више него захвална самохрана мајка Станица Грбић.

img 7573

Фондација „Човекољубље је током 2017. године обезбедила финансијску помоћ у износу од 52,000 ЕУРА за изградњу две и реконструкцију 6 породичних кућа на територији општине Мионица, које су претрпеле штету током поплава у мају 2014. године. Сем изградње и комплетног опремања једне куће и прве фазе изградње још једног стамбеног објекта, помоћ је обухватала финансирање грађевинских радова на стамбеним објектима оштећеним током поплава, и у највећем броју случајева је подразумевала обнову спољне изолације и фасаде, замену спољне и унутрашње столарије, молерско-фарбарске радове, керамичарске радове, као и радове на реконструкцији санитарних чворова.

img 7580

„Ова кућа је једна од осам стамбених објеката чију је изградњу или комплетну реконструкцију финасирала наша Фондација у сарадњи са општином Мионица. Реч је о социјално угроженим домаћинствима, старачким домаћинствима, породицама самохраних родитеља, породицама са чланом који је особа са инвалидитетом или особа са тешком болешћу, као и породицама које су избегле из Хрватске или Босне и Херцеговине. Финасијска средства у износу од 52,000 ЕУРА обезбедили смо уз помоћ аустријске хуманитарне организације „Diakenie Austria“ и уз подршку Епархије Западно Европске и Све Немачке.“ - изјавила је овом приликом Драгана Левићанин, координатор пројекта.

img 7569

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је подсетио да је општина Мионица у поплавама 2014. године претрпела озбиљна оштећења на бројним стамбеним и инфраструктурним објектима. „У протеклом периоду добили смо велику помоћ од Владе Републике Србије и многих хуманитарних организација како би отклонили поседице поплава. Данас присуствујемо припопредаји овог стамбеног објекта који је изграђен средствима Српске Православне Цркве и њене фондације „Човекољубље“, што представља заиста леп гест и активност која је допринела да они који су угрожени добију праву помоћ у виду реконструкције и изградње нових објеката, као и њиховог опремања. – рекао је Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту