ПРАЗНИЧНИ КОКТЕЛ ПОВОДОМ ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ И ДАНА ВАРОШИ

Година великог јубилеја

Председник општине Мионица Драган Гавриловић је поводом обележавања православне Нове године и Дана Вароши Мионица у понедељак у клубу Културног центра организовао пригодан празнични коктел. Позиву првог човека и најужег руководства Општине су се одазвали директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Србије др Милета Радојевић, председници општина Лазаревац и Лајковац Драган Алимпијевић и Живорад Бојичић са сарадницима, представници Српске православне цркве, МУП-а, општинских и регионалних правосудних органа, државних, регионалних и локалних јавних предузећа, агенција и установа, привредници, чланови Општинског већа, одборници СО Мионица и други гости.

Директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Србије др Милета Радојевић је пренео поздраве премијера и истакао да ће држава, посебно због обележавања 100 година Колубарске битке, помагати и учествовати у активностима локалне заједнице и најавио да ће се у том смислу на овом простору водити веома живе активности.

- За нашу општину и мионички крај ова календарска година је добро почела, јер су од 1. јануара у Мионици поново успостављени Основни суд и Основно јавно тужилаштво и користим прилику да руководиоцима и запосленима ових установа испред житеља Општине и у своје лично име пожелим пуно среће у раду. Такође, 2014. године имамо озбиљан задатак у смислу укључивања у државни програм обележавања 100-годишњице Колубарске битке, али и посебну одговорност као суграђани њеног главног актера војводе Живојина Мишића. Верујем да је испред нас година у којој ћемо још успешније него у претходној сарађивати, решавати проблеме и радити на добробит наших грађана и шире заједнице. Само заједничким напорима ћемо моћи да учинимо да нам свима буде боље – рекао је између осталог у свом обраћању председник општине Мионица Драган Гавриловић и уједно становницима општинског центра честитао Дан Вароши 14. јануар, када је пре 119 година указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош.

Присутнима се обратио и познати књижевник Радован Бели Марковић, који се посебно дотакао Колубарске битке:

- Колубарска битка је епопеја у којој је Србија тешко страдала и победила много јачег од себе подигнувши се на сопствена рамена. Победили смо срцем, вером и снагом оружја којег нисмо имали, јер све битке се губе и добијају у души.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту