fbpx

 

ПРВА ГОДИШЊА СКУПШТИНА КУД ''КОНДИР''

На добром путу

 

Половином октобра је у просторијама ОШ ''Милан Ракић'' одржана прва Годишња скупштина КУД ''Кондир''. Ово Културно уметничко друштво је почело најпре са радом у Ваљеву. Убрзо су се све активности Друштва укључујући и рад фолклорног ансамбла преселиле у Мионицу, да би крајем августа ''Кондир'' био и формално регистрован са седиштем у нашем општинском центру.

Друштво према речима уметничког руководиоца Јоване Живковић у овом тренутку броји преко 100 чланова распоређених у пет фолклорних ансамбала и музички оркестар. Јована Живковић је у свом обраћању Скупштини истакла и да је протекли период био успешан, пошто је ''Кондир'' на овогодишњем ваљевском фестивалу ''Златни опанак'' у веома оштрој конкуренцији био најбоље пласирани ансамбл са подручја подрињско-колубарског краја, а за понос су и наступ на мионичким ''Мишићевим данима'' и гостовање на фестивалу фолклора ''Охридско лето'' у Македонији.

Заменик председника општине Мирослав Ђурић је најавио да ће локална самоуправа помоћи Друштву у реализовању програмских задатака, председница ''Кондира'' Љиљана Мијатовић је изразила наду да ће наредни период донети још боље резултате, док је кореограф и бивши члан чувеног Ансамбла ''Коло'' Вукосав Вуле Живковић који је у својој родној Мионици и направио прве кораке истакао да је ту да пружи сваку помоћ и изразио наду да ће што већи број деце у ''Кондиру'' наћи своје место и фину средину за дружење. Током изборног дела Скупштине, за потпредседника КУД ''Кондир'' је изабран Саша Тимотић, а за чланове Управног одбора Радица Милиновић, Јована Живковић и Буда Милосављевић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...