КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ ОДОБРИО 2,2 МИЛИОНА ДИНАРА

Помоћ у грађевинском материјалу

Комесаријат за за избеглице и миграције Републике Србије је одобрио средства општини Мионица у износу од 2,2 милиона динара за помоћ у грађевинском материјалу за избегла лица са територије Општине у складу са Локалним акционим планом за унапређење избеглих, интерно расељених лица и повратника. Општинска Комисија је након спровођења поступка објављивања Јавног позива утврдила коначну листу корисника, на основу које ће помоћ у грађевинском материјалу добити четири породице.

Према речима повереника за избеглице и миграције општине Мионица Весне Радовановић, помоћ је намењена за завршетак започете изградње или адаптацију неусловних стамбених објеката у циљу стварања и побољшања услова становања породичних домаћинстава избеглих лица која имају пребивалиште или боравиште на територији мионичке општине. Помоћ се додељује за завршетак градње или реконструкцију носећих конструкција, изградњу или доградњу санитарног чвора, столарије, фасаде, за увођење или замену електро и водоводних инсталација и друге радове неопходне за завршетак градње или адаптацију, којом би се непокретност довела у стање у којем обезбеђује основне животне услове за становање.

Такође, Комесаријат је мионичкој општини одобрио и средства у износу од милион динара за пројекат економског оснаживања породица избеглих лица, чија реализација би требала да ускоро започне објављивањем Јавног позива са условима конкурса.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту