У ОРГАНИЗАЦИЈИ ''ЗАВИЧАЈНОГ ДРУШТВА ВРУЈЦИ''

Предавање за пољопривреднике

Слика: Савети за пољопривреднике

Удружење ''Завичајно друштво Врујци'' је у сарадњи са Пољопривредном и саветодавном стручном службом из Ваљева (ПССС) у сали бивше Земљорадничке задруге у Горњој Топлици организовало предавање за пољопривреднике из Бање Врујци и околних села.

Представници ПССС Ваљево су овом приликом одржали неколико предавања из разних области пољопривреде. Јован Милинковић је говорио о значају узимања узорака земљишта за хемијску анализу и препорукама за побољшање састава земљишта, о подизању воћних засада и сортименту воћарских култура предавање је одржао Ђорђе Совиљ, о законским одредбама и начину попуњавања потребне документације за остваривање подстицајних средстава за пољопривреду од Влада Републике Србије говорио је Светислав Марковић, док је Весна Јанковић дала савете о превентивној заштити воћа, а посебну пажњу је посветила мониторингу кукуруза пред овогодишњу бербу. Према њеним речима, резултати мониторинга су охрабрујући јер указују да је овогодишњи род кукуруза у Колубарском округу доброг здравственог стања.

Према речима Слободана Николића из ''Завичајног друштва Врујци'', са представницима ПССС Ваљево је договорена реализација већег броја оваквих предавања са темама из области ратарства, воћарства и сточарства, а већ у новембру ће у Врујцима бити организована трибина о предлогу новог Закона о задругама.  

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту