Држава обнавља школу у Дучићу

Канцеларија за јавна улагања Републике Србије обезбедила је средства за реконструкцију сеоске школе у Дучићу. У једној од учионица ове школе је због радова који су лоше изведени отпао део плафона. Председник Општине Мионица Бобан Јанковић обишао је овај школски објекат и поручио да је, након процене грађевинске и санитарне инспекције, донета одлука да школа у Дучићу буде затворена док се не обаве сви неопходни грађевински радови.
„Најважније је да ниједно дете није повређено и да се у тренутку када је отпао плафон није нико налазио у тој учионици. Та школа је реновирана после мионичког земљотреса, а последња реконструкција крова и унутрашњи радови су изведени пре две године. По свему судећи, плафон је отпао јер су лоше изведени радови и док се пропусти не отклоне, школа ће бити затворена“, поручио је председник Општине.
Око 30 ђака од првог до четвртог разреда ће наставу похађати у школи у Команицама, а превоз ће им обезбедити локална самоуправа. „Канцеларија за јавна улагања је брзо реаговала потврдили су да ћемо добити новац за извођење неопходних радова, тако да се надам ће сви пропусти бити врло брзо отклоњени и да ће се ђаци у кратком року вратити у своје школске клупе“, поручио је Јанковић.
Председник Општине Мионица је осудио сензационалистичке написе у појединим медијима, који су јавности пласирали непроверене и нетачне информације везане за школу у Дучићу.“ Поједини медији су уз вест о овом догађају објавили слику школе у Вучју, у којој се пре два месеца срушио цео плафон, као и податке да је малтер пао 15 минута пре почетка наставе, што није тачно. Али треба и похвалити професионализам редакција које су те грешке исправиле чим су добиле праве информације“, рекао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту