ЈУЧЕ ЗАСЕДАО ОПШТИНСКИ ПАРЛАМЕНТ

Павловић на челу ''Водовода'', Мишић в.д. директор Дома здравља

Скупштина општине Мионица је на јучерашњој седници за директора ЈКП ''Водовод Мионица'' именовала Миливоја Павловића из Маљевића. Павловић је именован након спроведеног јавног конкурса, а до сада је обављао функцију вршиоца дужности директора. Такође, за вршиоца дужности директора Домаздравља Мионица општински парламент је именовао Александра Мишића из Мионице. Мишић је из реда запослених у овој здравственој установи и до именовања је обављао послове шефа одељења педијатрије, а у периоду од 2004-2008. године обављао је функцију управника мионичког Дома здравља. Претходно, Скупштина није дала сагласност на Одлуку Управног одбора Установе о избору директора.

Поред тога, Скупштина је усвојила Извештај о раду за прошлу годину Заједничког јавног правобранилаштва града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина, као и Одлуку о одобравању екстерне ревизије буџета општине Мионица за 2015. годину. Усвојен је и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за територију мионичке општине за текућу годину. Према речима известиоца Милоша Бељића, предложени Програм је добио сагласност Министарства пољопривреде,  а од расположивих 8 милиона динара највише средстава је опредељено за реконструкцију водоводне мреже са заменом азбестних цеви (2,5 милиона динара), као и за учешће у инвестицији капиталног пројекта изградње Регионалног центра за управљање отпадом ''Каленић'', набавку опреме за организовано управљање чврстим отпадом и за израду локалних, акционих и санационих планова и пројеката (по милион динара). За уклањање радиоактивних громобрана у урбаном подручју и њихову замену одговарајућим планирано је 700 хиљада динара, за уклањање дивљих депонија 500 хиљада, за набавку садница и уређење јавних површина у Мионици и Врујцима 290 хиљада, а по 200 хиљада за програм уништавања амброзије у урбаном делу Општине, за праћење квалитета ваздуха и циљана мерења нивоа буке, за праћење квалитета воде на водотоковима, као и за чишћење канала и корита од отпада и наплавина на водотоковима другог и трећег реда.

Општински парламент је у даљем току седнице усвојио Оперативни план одбране од поплава за воде другог реда и Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за текућу годину, измене и допуне Одлуке о одржавању чистоће јавних и зелених површина и заштити комуналних објеката, као и Решења разрешењу Управног и Надзорног одбора ЈКП ''Водовод Мионица'' и Решења о новим саставима Управног и Надзорног одбора Дома Здравља Мионица испред локалне самоуправе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту