Почели радови на другој фази изградње водоводног система Кључка врела

 poceli radovi kljucka vrela

У општини Мионица почели су радови на другој фази изградње водоводног система Кључка врела чиме ће се решити вишедеценијски проблеми и значајно унапредити водоснабдевање у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама, Осеченици, Голупцу, Кључу, Мратишићу и Буковцу. Овај пројекат финансира општина а очекује се да радови буду завршени до краја фебруара идуће године. Прва фаза којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршено, а у друга фаза која је почела подразумева извођење радова на изворишту.

Решавамо деценијске проблеме и на то смо поносни. Када смо говорили да је развој Мионице незаустављив процес, управо смо мислили на ове важне пројекте који ће у великој мери побољшати квалитет живота грађана. Даћемо све од себе да Кључка врела што пре завршимо јер знамо колико је то важно. Добро је да смо завршили и цевовод Котлине-Рајковић који је значајан за овај пројекат. А радићемо и реконструкцију изворишта Орловац и заменићемо азбестне цеви. То су два највећа пројекта из области водоснабдевања, а упоредо радимо још неколико мањих чиме ћемо значајно унапредити ову област у нашој општини – рекао је Јанковић.

poceli radovi

Капацитет изворишта Кључких врела је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

Општина Мионица ускоро ће почети радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара. Орловац је извориште које се налази у Осеченица, а са кога се водом снабдевају Осеченица, Кључ, Паштрић, Толић, Брежђе, Радобић, село Мионица.

Општина Мионица је 2016. године извршила промену цеви, а са још 900 метара колико је планирано овим пројектом, азбестних цеви у овом водоводном систему више неће бити

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту