Топла зима за ђаке у Горњој Топлици

skola u gornjoj toplici

Амбасадор Републике Пољске у Србији Рафал Перл, председник општине Мионица Бобан Јанковић и директорка школе Слађана Ранковић обишли су издвојено одељење Oсновне школе „Милан Ракић“ у Горњој Топлици где је постављен нови котао, радијатори и делом замењена столарија у вредности од око 1,6 милиона динара. Стара, дотрајала опрема је замењена , а око 80 ђака имаће еколошки прихватљиво грејање, на пелет. У великој мери смањиће се губици енергије у систему, остварити уштеде и унапредити услови рада за ученике и све запослене.

Захваљујем се Амбасади Пољске на подршци. Успели смо да решимо огроман проблем у овој школи. Сада имамо економичније, ефикасније и еколошки прихватиљиво грејање. А свако дете ће осетити топлину пријатељства државе Пољске. Желео бих да похвалим директорку школе, наставнике који су у сарадњи са општином аплицирали на конкурс где су нам средства одобрена. План је да се ова школа у потпуности реновира, али док се не стекну услови, санирамо део по део – рекао је Јанковић.

ambasadro perl direktorka rankovic predsednik opstine boban jankovic

Пројекат побољшања услова за школовање на сеоском подручју општине Мионица којим је унапређено грејање један је од девет пројеката који су одобрени, а на конкурс је пристигло 170 пројеката.

Баш ми је драго да сам овде данас. Пројекат је одлично написан, па не чуди да је један од девет развојних пројеката који смо подржали. Набавили смо радијаторе, столарију. И драго нам је да смо могли да помогнемо. Ово је један симбол поштовања према српском становништву – рекао је Перл.

Издвојено одељење похађа око 80 ученика из Ракара, Попадића, Берковца, Гуњице, Дучића, Велишевца.

Успели смо да решимо веома значајан проблем. Захваљујем се Амбасади Пољске и општини Мионца на сарадњи и подршци. Имали смо велике губитке услед старе дотрајале опреме, а деца ће зиму дочекати у топлим учионицама, што је и био циљ овог пројекта – рекла је Слађана Ранковић, директорка школе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту