Настављени радови на обнови централне пешачке зоне у Мионици

nastavljeni radovi na rekonstrukciji parka u mionici

У Мионици су настављени радови на главном шеталишту и парку у центру који ће у потпуности бити реконструисани и добити нови изглед. Прва фаза радова у једном делу парка је завршена у јуну ове године, а сада су настављени радови у другом делу где ће старе плоче бити замењене новим, уграђено патерно осветљење, постављене нове клупе, уређено зеленило. Овај пројекат заједно спроводе општина Мионица и Министарство туризма и омладине. План је да радови буду завршени до краја фебруара.

nastavljeni radovi

Пројекат реконструкције парка у великом мери ће  улепшати амбијент Мионице. Чекали смо више од пола века да централни део Мионице добија изглед какав заслужује. Један део смо завршили, а сада почињемо и други.  Даћемо све од себе да у што краћем року завршимо радове и да уредимо место окупљања свих Мионичана и туриста. Захваљујем се Влади Републике Србије која на сваком кораку улаже у нашу општину – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У Мионици је реконструисано  око 6 километара тротоара у вароши, а завршена је прва уметничка галерија – Пиуликин легат. А у плану је и наставак радова на изградњи Куће Колубарске битке и Омладинског клуба.

radovi

Мионица је у претходнном периоду добила нови изглед, реконстуисали смо тротоаре, реновирали школе, изградили топлану на биомасу, спортску халу, обновили Културни центар, асфалтирали саобраћајнице и још много тога. И ту се не заустаљамо, наставићемо да градимо нашу општину и да на сваком кораку  унапређујемо квалитет живота - додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту