Мионичани ће и ове зиме уживати у малом фудбалу

startovale opstinska i mini maksi liga

Хала спортова ће и ове зиме бити место окупљања љубитеља малог фудбала који ће имати прилику да уживају у два традиционална такмичења, Општинској лиги сениора и Мини макси фудбалској лиги за децу.

Утакмицама првог кола у недељу су почела надметања у Општинској лиги „Мионица“ у малом фудбалу. С обзиром да у трећој лигашкој сезони учествује чак 15 екипа, квалификациона фаза ће се одвијати у три групе. Након пет кола лигашког дела, првопласиране и другопласиране екипе из сваке групе, као и две најбоље трећепласиране, наћи ће се у завршној фази такмичења која стартује четвртфиналним утакмицама.

Хала спортова нам је отворила много могућности и ова такмичења су резултат рада и улагања. Уз помоћ државе изградили смо најмодернију спортску халу у овом делу Србије и уложили око 114 милиона динара. Поред тога, обновили смо спортске терене, основали спортске клубове, реконструишемо трибине. У периоду који долази наставићемо са инвестицијама у спорт–рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Половином новембра је стартовала и пета сезона Мини макси

фудбалске лиге „Мионица“, такмичења које се и ове године игра широм Србије и најмасовнији је спортски покрет и пројекат базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе. Све до краја марта идуће године ће своје фудбалско умеће показати дечаци и девојчице узраста од 7 до 11 година сврстаних у 32 екипe из 9 клубова са територије Колубарског округа, а најбољи тимови из пет старосних категорија ће се пласирати на регионално такмичење.

Технички организатор оба такмичења је и ове године Спортски центар Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту