Јордан Јевтовић из Крчмара код Мионице напунио 104. године

 jankovic i deda jordan

Најстарији становник општине Мионица Јордан Јевтовић прославио је 104. рођендан, а тим поводом посетио га је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

jankovic i jevtovic

- И ове године смо са нашим највољенијим деда Јоцом да на прави начин прославимо његов рођендан. Не треба живети на Алпима да би се живело дуго и квалитетно него у нашем Крчмару где је наш деда Јордан напунио 104. године. Никада нећу заборавити како нам је рекао да су се пре носиле поцепане панталоне, а сада за Светог Николу једемо лубеницу. Он је наш понос и даје нам инспирацију и снагу – рекао је Јанковић.

Јордан Јевтовић живи у Крчмару. Више од века провео је у родном месту где је радио у локалној продавници. Данас је пензионер.

jankovic posetio najstarijeg mionicanina

- Хвала председнику општине што ме је и ове године посетио. Очекивао сам га и знао сам да ће доћи. Данас се много боље живи, пре смо ишли поцепани, спавали поред фуруне. Пре си морао да будеш гладан, сада није тако. А од краља Александра до овог нашег, Вучић Александра није се боље живело – каже деда Јоца и за овај рођендан,  који је са гостима наздрављао уз речи „живела Србија“ и чашу пива, које је почео да пије, како он каже сад на Божић.

deda jordan sa porodicom

Јордан Јевтовић рођен је 12. фебруара 1920. године још док се Србија опорављала од Првог светског рата.  Унуци и праунуци га редовно обилазе, а њему припада место омиљеног становника села Крчмар и најстаријег становника општине Мионице.

jordan jevtovic i predsednik opstine mionica boban jankovic

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту