МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У МИОНИЦИ

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је јуче у пратњи државног секретара МУП-а Биљане Поповић Ивковић и директора полиције Владимира Ребића посетио Мионицу. Стефановић је овом приликом у скупштинској сали зграде Општине разговарао са руководством локалне самоуправе, челницима овдашње полицијске станице и грађанима о стању безбедности и другим питањима од значаја за мионичку општину.

Важно ми је да са људима директно разговарам и да од грађана чујем шта су им приоритети и шта можемо да урадимо како би им помогли да квалитетније живе. Сарадња локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова на нивоу oпштине је веома добра и драго ми је да су посвећени заједничком раду на идентификовању свих изазова. У претходној години смо у општини Мионица постигли значајно смањење броја кривичних дела, што је допринело да се грађани осећају безбедније и да се укупна безбедносна ситуација у Колубарском округу побољша. Остало нам је још доста ствари да урадимо везано за набавку ватрогасних возила, даљу набавку униформи за људе из полиције, али хоћемо и да заједно са локалном самоуправом радимо на довођењу нових инвестиција, као и на пројектима постављања видео надзора, боље контроле школских дворишта и свега што може да буде битно за откривање извршилаца кривичних дела и побољшање безбедности свих грађана-рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Први човек мионичке општине Бобан Јанковић је похвалио рад Министарства унутрашњих послова и нагласио:

Имамо квалитетну статистику која показује да је из године у годину све мањи број кривичних дела, а и стање безбедности саобраћаја је све боље-рекао је Јанковић, захваливши се Сектору за ванредне ситуације и хеликоптерској јединици на ефикасном гашењу великог шумског пожара који је августа прошле године захватио падине Маљена и Сувобора.