КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ВЕЉОМ ЖУЊИЋЕМ

Библиотека ''Милован Глишић'' је 20. марта мионичкој читалачкој публици представила младог писца из Лајковца Вељу Жуњића. Жуњићев последњи роман ''Лајковчанка'' представио је уредник програма у Библиотеци ''Милутин Бојић'' Карло Астрахан.

Аутор је био храбар да у роману испреплете две паралелне приче. Једну причу из времена Другог светског рата и свим недаћама које су задесиле становништво Лајковца и другу која води у непосредну прошлост. Догађаји и ликови у овој пре свега љубавној причи су повезани, а на крају долази до великих обрта који никога неће оставити равнодушним-нагласио је Астрахан и додао да је ''Лајковчанка'' до сада Жуњићев најинтригантнији роман којим је дефинитивно закорачио у свет озбиљних аутора .

Говорећи о свом најновијем роману, Веља Жуњић је истакао да су ликови и догађаји који се односе на Други светски рат скоро у потпуности аутентични, као и да је писању претходило вишемесечно истраживање и прикупљање архивских података. Гост мионичке библиотеке је овом приликом представио и своје претходне романе ''Шампитица'' и ''Боја твога имена'', а у музичком програму је наступио Лазаревчанин Енес Љајић на акустичној гитари.