КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ВЕЉОМ ЖУЊИЋЕМ

Библиотека ''Милован Глишић'' је 20. марта мионичкој читалачкој публици представила младог писца из Лајковца Вељу Жуњића. Жуњићев последњи роман ''Лајковчанка'' представио је уредник програма у Библиотеци ''Милутин Бојић'' Карло Астрахан.

Аутор је био храбар да у роману испреплете две паралелне приче. Једну причу из времена Другог светског рата и свим недаћама које су задесиле становништво Лајковца и другу која води у непосредну прошлост. Догађаји и ликови у овој пре свега љубавној причи су повезани, а на крају долази до великих обрта који никога неће оставити равнодушним-нагласио је Астрахан и додао да је ''Лајковчанка'' до сада Жуњићев најинтригантнији роман којим је дефинитивно закорачио у свет озбиљних аутора .

Говорећи о свом најновијем роману, Веља Жуњић је истакао да су ликови и догађаји који се односе на Други светски рат скоро у потпуности аутентични, као и да је писању претходило вишемесечно истраживање и прикупљање архивских података. Гост мионичке библиотеке је овом приликом представио и своје претходне романе ''Шампитица'' и ''Боја твога имена'', а у музичком програму је наступио Лазаревчанин Енес Љајић на акустичној гитари.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту