fbpx

 

ЗА ВИКЕНД НА СНАЗИ НОВЕ МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

110px Grb Mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила најновије мере Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19.

За викенд на снази нове мере против COVID-19,и то:

• угоститељски објекти на целој територији земље сутра и прекосутра ће радити од 6 до 14 часова, а након тога дозвољена само достава хране.
• .Хотели у читавој земљи могу вршити делатности служења хране и пића у својим ресторанима и кафе баровима такође до 14 часова свим грађанима,
• За викенд од 14 до 22 часа, ова услуга дозвољена само и искључиво особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају.
• Особе које немају пријављен боравак у хотелу не могу бити услужене у хотелским кафићима и ресторанима у суботу и недељу након 14 часова,
• Тржни центри, продавнице непрехрамбене делатности, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, фитнес центри, балони за фудбал и друге спортове ће за дане викенда радити од 6 до 14 часова.
• Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14 часова,
• Објектима који задржавају своје радно време и на које се ова ограничења не односе и трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе, ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта и ветеринарске амуланте.
• Ограничења се не односе и на козметичке и фризерске салоне, салоне за негу лепоте и објекте из делатности пружања занатских услуга, који могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова.

 

ОПШТИНА МИОНИЦА УЛАЖЕ МИЛИОН ДИНАРА У ЗАШТИТУ ОД ПОПЛАВА И ПОЖАРА

  covekoljublje1

Општина Мионица уложиће милион динара у заштиту од поплава и пожара. Новац ће бити уложен у опремање Сектора за ванредне ситуације и Сектора за цивилну заштиту општине Мионица, како би били што адекватније припремљени и оспособљени за правовремену реакцију и рад, закључак је првог састанка Радне групе за превенцију природних непогода и катастрофа, која је данас формирана у Мионици. Новац за опремање центара донирала организација "Човекољубље" Српске православне цркве, која је одобрила грант у износу од 5.000 долара годишње у трајању од две године.

covekoljublje2

Радна група чиј ће активни члан бити и „Човекољубље“ има задатак да изради анализе, процене ризика и планове за превенцију који су неопходан предуслов за конкурисање код републичких фондова и институција за доделу средстава за уређења водотокова. Циљ је да се опасности и ризици од природних непогода сведу на најмању могућу меру.

Радна група ће се пре свега фокусирати на израду планова превенције у селима Вировац, Табановић, Планиница, Горњи Лајковац. Организације "Човекољубље", је заједно са локалном самоуправом помагала да се санирају штете настале од поплава и пожара, из 2020, односно 2017. године.

 

ПОЧЕТАК ИНТЕНЗИВНЕ ГРАЂЕВИНСКЕ СЕЗОНЕ ЗА МИОНИЧКИ ВОДОВОД

vodovod kamalj2

Грађевинска сезона у мионичком Водоводу отворена је радовима на проширењу водоводне мреже у селу Попадић. Сва домаћинства у Попадићу, добиће прикључак на градски водовод, и непрестано и поуздано снабдевање пијаћом водом.

vodovod kamalj6

Из Мионичког ЈКП "Водовод" најављују опсежне радове чији ће се ефекти осетити на целој територији општине. Њихов циљ је, замена старих и дотрајалих цеви, проширење мреже, укључивање нових изворишта и увођење савремених метода дистрибуције и мерења.

САНАЦИЈА ПУТА МИОНИЦА ЉИГ

11

У току је санација ударних рупа и поправка оштећења коловоза на потезу од Паштрића равни до Разбојишта. Радове на овој деоници државног пута II a реда изводи Предузеће за путеве Ваљево и рок за завршетак радова је четвртак 26. фебруар.

Ово је један од најбитниjих путних праваца у нашој општини. Преко њега се долази до Бање Врујци, музејског комплекса Родна кућа Војводе Живојина Мишића у Струганику. као и Ибарске магистрале и  укључења на аутопут Милош велики. Врло је важно за грађане и привреду да се саобраћајнице одржавају у добром стању и сугран сам да ћемо наставити добру сарадњу са људима из ПЗП-а.  - изјавио је председник Јанковић.

 12

Саобраћај се у зони радова пропушта наизменично.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОКВИРУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА ЗА 2021. ГОДИНУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

 

Извори и висина средстава и право учешћа у поступку доделе средстава за реализацију Програма локалног економског развоја за 2021. годину

Извори и намена средстава

Средства за доделу подстицајних средстава у оквиру реализације Програма локално економског развоја за 2021. годину обезбеђена су у буџету општине Мионица.

Право на учествовање у поступку доделе средстава

Право на учествовање у поступку доделе средстава имају инвеститори – домаћи и страни, односно велики, мали и средњи привредни субјекти и предузетници који имају инвестиционе пројекте и у секторима за које се у складу са програмом локалног економског развоја обезбеђују средства и који се пре почетка реализације инвестиционог пројекта пријаве за доделу средстава, на начин и под условима предвиђеним овом одлуком.

 

Висина средстава која могу бити додељена

Висина средстава која могу бити додељена одређује се на основу оправданих

трошкова улагања и директних и индиректних ефеката улагања и у односу на висину инвестиције.

Укупан износ средстава, која се могу доделити одређује се у апсолутном износу, уз обезбеђивање поштовања максималног дозвољеног интензитета у складу са постојећим прописима који уређују доделу државне помоћи, односно узима се у обзир кумулација са претходно одобреном државном помоћи.

Висина средстава која се додељују великим привредним субјектима утврђује се до 50 % оправданих трошкова за почетна улагања, док се за мале привредне субјекте може увећати за највише 20 процентних поена, а за средње привредне субјекте за највише 10 процентних поена. Повећање висина не односи се на привредне субјекте у сектору транспорта и на велике инвестиционе пројекте у било ком сектору.

Изузетно уколико се ради о субвенцији мање новчане вредности, односно ако се средства додељују за трошкове закупа мање вредности (закупа пословног простора и грађевинског земљишта), средства се могу доделити као de minimis државна помоћ и то тако што се једном привредном субјекту може доделити у висини до 23.000.000,00 динара у било ком периоду у току три узастопне фискалне године, односно средства се додељују у складу са Програмом локалног економског развоја.

Програмска мера за реализацију програма локалног економског развоја - Привлачење инвеститора, рокови за реализацију, услови и критеријуми за доделу средстава

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...