Заједничка акција озелењавања у Мионици, посађене 93 саднице

ozelenjavanje linijskog parka 4

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и више од 100 ученика првог и четвртог разреда основне школе „Милан Ракић“ посадили су 93 саднице у линијском парку поред Рибнице. За овај пројекат озелењавања Министарство заштите животне средине и локална самопурава обезбедили су милион динара.

ozelenjavanje linijskog parka 3

  • Данас смо у линијском парку посадили 93 саднице у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Уређујемо део по део. Завршили смо расвету, а сада радимо и трибине и свлачионице на фудбалском терену, који се такође налази у линијском парку. Данас смо одрадили велики посао и обезбедили будућим генерацијама здравију и чистију средину. Хвала дивној деци – рекао је Јанковић.

ozelenjavanje linijskog parka 1
У изградњу линијског парка Министарство заштите животне средине и општина Мионица уложили су 16,7 милиона динара, а почетку радова прошле године присуствовала је и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

ozelenjavanje linijskog parka 2

  • Некада се овде налазио запуштен простор, а ми смо успели да направимо и игралиште и шеталиште у дужини од 500 метара уз Рибницу. Уз то, успели смо и да регулишемо један део корита Рибнице. Настављамо са додатним пројекима, планирамо да у овом парку направимо и тениске терене – додао је Јанковић.

Школа у Брежђу обележила 130 година постојања

 125 godina brezdje669371745142 large 1

Школа у Брежђу која носи име чувеног војводе Живојина Мишића прославила је сто тридесет година постојања. Школа "Војвода Живојн Мишић" основана је 1892. године, а јубилеј је прослављен уз пригодан програм ученика. Председник општине Мионица Бобан Јанковић честитао је ученицима и наставницама и нагласио да су сви грађани општине поносни на овај јубилеј.

125 godina brezdje669371745168 large 2

- Заиста је лепо прославити овако велики јубилеј. Верујем да сви носе дивне успомене из ове школе. Наша деца заслужују најбоље услове, а ми смо овде успели да реконструишемо мултифункционалну салу – рекао је Јанковић и додао да на све могуће начине општина улаже у образовање, уз подршку Владе Републике Србије.

У потпуности смо реконструисали основну и средњу школу у Мионици, школе у Рајковићу и Дучићу. А поред тога, адаптирали и мултифункционалу салу у Брежђу, средили школу у Буковцу. Издвојено је више од 370 милиона динара – казао је Јанковић.

125 godina brezdje669371745194 large 3

Издвојено осмороразредно одељење у Брежђу припада осмогодишњој школи „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу и има 50 ученика.

Основна школа у Рајковићу у потпуности је реконструисана 2016. године, а уложено је 26 милиона динара. Поред тога, 3,8 милиона динара инвестирано је у обнову школе у Буковцу и адаптацију мулитифункционалне сале у Брежђу, а решен је и проблем грејања у Осеченици.

У УТОРАК ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Untitled 1

Једанаеста седница Скупштине општине Мионица биће одржана у уторак 29. новембра 2022. године у сали Скупштине општине Мионица са почетком у 11 часова. Позив на седницу и материјал можете преузети овде:

Документи:
Датум-3186петак, 25 новембар 2022 09:26
Величина Документа-3186 187.99 KB
Преузми-3186 8

Школа која носи име Живојина Мишића из мионичког села Планиница, обележила 100 година постојања

 100 god3

Школа у Планиници која носи име чувеног војводе Живојина Мишића прославила је сто година постојања. Школа "Војвода Живојн Мишић" основана је 1922. године, а јубилеј је прослављен уз пригодан програм ученика из Планинице, Кључа, Брежђа. Обележавању стогодишњице постојања школе присуствовао је и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је деци уручио поклоне.

- Пуних сто година у овој школи се чује дечији смех и граја. Верујем да се сви Планиничани сећају дана проведених овде где су научили прва слова. Ученици и наставници су припремили одличан програм. Све похвале. Данас смо до школе стигли новим асфалтом који је прошле године завршен – рекао је Јанковић.

100 god2

Издвојено четвороразредно одељење у Планиници припада осмогодишњој школи „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу. Од њеног оснивања па до данас радила је као четвороразредна, изузев у периоду од 1953. до 1956. радила као шестогодишња. Од 1991. године школа ради у саставу ОШ „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу, а од 1961. до 1991. године била је прикључена школи у Брежђу.

100 god1Основна школа у Рајковићу броји 160 ученика а у свом саставу има 8 издвојених одељења у Осеченици, Брежђу, Буковцу, Крчмару, Кључу, Толићу, Планиници и Ђурђевцу.

Основна школа у Рајковићу у потпуности је реконструисана 2016. године, а уложено је 26 милиона динара. Поред тога, 3,8 милиона динара инвестирано је у обнову школе у Буковцу и адаптацију мулитифункционалне сале у Брежђу, а решен је и проблем грејања у Осеченици.

- На све могуће начине гледамо да улажемо у образовање, у обнове школа и адаптације, бесплатне уџбенике, школске терене и др. Захваљујући Влади Републике Србије то и успевамо. У потпуности смо реконструисали основну и средњу школу у Мионици, школе у Рајковићу и Дучићу. А поред тога, адаптирали и мултифункционалу салу у Брежђу, средили школу у Буковцу. Издвојено је више од 370 милиона динара. Хоћемо да ученици имају најбоље услове. У наредном периоду настављамо са улагањима – рекао је Јанковић.

Вода за десет мионичких села, почели радови на изградњи водоводног система Кључка врела

jankovic u obilasku radova

У мионичком селу Кључ почела је изградња водоводног система Кључка врела вредног око 130 милиона динара чиме ће се значајно унапредити водснабдевање у десет мионичких села. Овај пројекат финансира општина, а  у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама и Кључу биће у великој мери побољшан квалитет водоснабдевања, док ће у Голупцу и Осеченици систем бити знатно растерећен са већим количинама воде. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да мештани ових села знају колико је ово значајан пројекат.

radovi na izgradnji vodovodnog sistema kljucka vrela

- Верујте ми да данас нема срећнијег човека од мене. Решићемо деценијске проблеме са којима се грађани суочавају. Пред нама је много посла како бисмо овај водовод пустили у рад до следећег лета. Добро је да смо завршили и цевовод Котлине-Рајковић који је значајан за овај пројекат. Имамо сушне периоде и воду морамо да обезбедимо. Грађанима смо обећали да ћемо радити Кључка врела и то морамо завршити – рекао је Јанковић.

Капацитет изворишта је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

poceli radovi

- За реконструкцију водоводног система Котлине-Рајковић, уз помоћ Владе Републике Србије издвојили смо близу 20 милиона динара. Такође у Шушеоци и Ђурђевцу је завршено 6 километара разводне мреже. Започели смо и пројекат водовода у Горњем Мушићу и Тодорин Долу где ћемо такође решити проблеме. Разводну мрежу урадили смо и у Санковићу и Клашнићу – рекао је Јанковић.