У ПЕТАК У МИОНИЦИ ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ КРАТКОМЕТРАЖНОГ И ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

Програм почиње у петак у 19.30 часова у великој сали Културног центра

У организацији Културног центра и Удружења уметника Србије и под покровитељством Општине Мионица, 15. и 16. јуна ће по први пут бити одржан Фестивал краткометражног и документарног филма ''Миона филм фест''. Манифестација има за циљ да промовише уметничке вредности савременог српског краткометражног филмског стваралаштва и подржи развој младих филмских аутора.

Програм почиње у великој сали Културног центра у петак у 19.30 часова, a током два фестивалска дана публика ће имати прилику да види 8 краткометражних филмова који ће се борити за прву награду. У такмичарској конкуренцији су филмови ''Исти'' Дејана Петровића, ''Сигуран посао'' Игора М. Тохоља, ''Радиовизија'' Милоша Томића, ''Нисам ту'' Сенке Домановић'', ''Dos patrias'' Косте Ристића, ''4 године у 10 минута'' Младена Ковачевића'', ''Аладинова чаробна канта'' Жикице Јовановића и ''Но-но, то не умем'' Растка Шајића''. О наградама ће одлучивати жири кога чине филмски критичар Мирољуб Стојановић, редитељ Дарко Бајић и глумица Мина Лазаревић, а победник ће бити проглашен у суботу у 17:00.

У оквиру пратећег програма првог ''Миона филм феста'' биће организован ''Миона квиз'' намењен основцима и средњошколцима, као и две трибине у мионичкој Библиотеци ''Милован Глишић''. Трибина ''Однос медија према филму'' у којој учествују новинар ''Хепи телевизије '' и писац Вања Булић и уредница јутарњег програма ''Студија Б'' Ивона Фуштић биће одржана у петак у 21 час, а трибина ''Филм у 21. веку'' заказана је за суботу у 14.00 часова уз учешће филмског критичара Мирољуба Стојановића, редитеља Дарка Бајића и уредника јутарњег програма Радио Београда Дејана Грујића.