У ПЕТАК У МИОНИЦИ ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ КРАТКОМЕТРАЖНОГ И ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

Програм почиње у петак у 19.30 часова у великој сали Културног центра

miona ff

У организацији Културног центра и Удружења уметника Србије и под покровитељством Општине Мионица, 15. и 16. јуна ће по први пут бити одржан Фестивал краткометражног и документарног филма ''Миона филм фест''. Манифестација има за циљ да промовише уметничке вредности савременог српског краткометражног филмског стваралаштва и подржи развој младих филмских аутора.

Програм почиње у великој сали Културног центра у петак у 19.30 часова, a током два фестивалска дана публика ће имати прилику да види 8 краткометражних филмова који ће се борити за прву награду. У такмичарској конкуренцији су филмови ''Исти'' Дејана Петровића, ''Сигуран посао'' Игора М. Тохоља, ''Радиовизија'' Милоша Томића, ''Нисам ту'' Сенке Домановић'', ''Dos patrias'' Косте Ристића, ''4 године у 10 минута'' Младена Ковачевића'', ''Аладинова чаробна канта'' Жикице Јовановића и ''Но-но, то не умем'' Растка Шајића''. О наградама ће одлучивати жири кога чине филмски критичар Мирољуб Стојановић, редитељ Дарко Бајић и глумица Мина Лазаревић, а победник ће бити проглашен у суботу у 17:00.

У оквиру пратећег програма првог ''Миона филм феста'' биће организован ''Миона квиз'' намењен основцима и средњошколцима, као и две трибине у мионичкој Библиотеци ''Милован Глишић''. Трибина ''Однос медија према филму'' у којој учествују новинар ''Хепи телевизије '' и писац Вања Булић и уредница јутарњег програма ''Студија Б'' Ивона Фуштић биће одржана у петак у 21 час, а трибина ''Филм у 21. веку'' заказана је за суботу у 14.00 часова уз учешће филмског критичара Мирољуба Стојановића, редитеља Дарка Бајића и уредника јутарњег програма Радио Београда Дејана Грујића.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту