ДВОДНЕВНА ЕДУКАЦИЈА ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ

  • Обука за мотоциклисте

Савет за безбедност саобраћаја општине Мионица и Асоцијација за безбедност мотоциклиста су прошлог викенда у Мионици организовали дводневну едукацију за мотоциклисте. Ова активност је спроведена у циљу обуке возача мотоцикала и мопеда, али и будућих возача у правилном управљању двоточкашима и њиховом безбедном учешћу у саобраћају.

Власници двоточкаша и будући возачи су током обуке присуствовали стручно-теоријским предавањима, али и практичним тренинзима безбедне вожње мотоцикала које су водили искусни предавачи и инструктори Асоцијације за безбедност мотоциклиста. Током практичних тренинга безбедне вожње полазници обуке су савладали технику успостављања стварне контроле над мотоциклом кроз вежбе држања правилног положаја тела и равнотеже, контроле гаса и квачила и кочења у различитим условима.

На крају обуке, учесници едукације су на поклон добили хомологоване кациге које им је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Мотоциклисти су у смислу ризика од страдања међу најугроженијим учесницима у саобраћају. Овај дводневни програм је организован како би оспособљеност наших возача мотоцикала подигли на виши ниво, а самим тим смањили могућност да небезбедно управљање мотоциклом буде узрок саобраћајне несреће – нагласио је овом приликом Јанковић.