СКУПШИНА ОПШТИНЕ МИОНИЦА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА НОВУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

  • Предлог локације за нову индустријску зону

Донета Одлука о мрежи основних школа

Одборници Скупштине општине Мионица су на седници одржаној 24. августа донели Одлуку о изради Плана детаљне регулације за пословно-производну зону у делу насеља Радобић у општини Мионица. Основни циљ израде Плана је стварање законских и планских услова за утврђивање правила уређења и грађења за будућу индустријску зону која ће обухватати простор од 8,5 хектара. Средства за израду Плана детаљне регулације за пословно-производну зону обезбеђена су у буџету општине Мионица за 2018. годину, а носилац израде је Општинска управа Мионица.

  • Одборничка већина изгласала мрежу основних школа

Локални парламент је у даљем раду донео Одлуку о мрежи основних школа на територији општине Мионица којом је утврђен број и просторни распоред основних школа. Мрежу јавних основних школа у Мионици чине основне школе „Милан Ракић“ из Мионице и „Војводе Живојин Мишић“ из Рајковића и једно издвојено одељење основне музичке школе. Наиме, делатност основног музичког образовања и васпитања ће на подручју мионичке општине од почетка ове школске године обављати Издвојено одељење Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева.

  • Шеф правне службе износи образложење

Одборници су разматрали и Извештај о извршењу буџета за период јануар – јун текуће године који је на предлог Одељење за буџет и финансије усвојило Општинско веће. Такође, на овој седници су донети и Измене и допуне годишњег плана рада Заједничког центра за социјални рад „Солидарност“ општина Љиг, Лајковац и Мионица за 2018. годину, Извештај о раду Библиотеке „Милован Глишић“ из Мионице за 2017. годину, а потом и План и Програм рада исте установе за 2018. годину. За вршиоца дужности директора „Дома здравља Мионица“ постављен је Александар Мишић из Мионице који је ову дужност обављао и у претходном периоду.